Matěj Drtina |

Mistři! 5. třída si zajistila prvenství v soutěži!

Již od začátku soutěže si šli páťáci, tedy hráči ročníku 2007, za prvenstvím. Po nedělní výhře 12:0 v Kutné Hoře tým získal stoprocentní jistotu, že už mu status vítěze skupiny nikdo nevezme, a to zbývají stále tři kola do konce!

30 zápasů - 28 výher - 1 remíza - 1 prohra. 5. třída suverénně proplouvala celou sezónou a ani její největší konkurent, Letci Letňany, s ní nezvládly držet krok. Není divu, však jedinou porážku utrpěli páťáci v říjnu v Neratovicích. Hráči si zvládli obdivuhodně udržet formu po dobu více než 6 měsíců. Po 30 z 33 kol mají skóre 364:90, což znamená, že průměrně vítězí v zápase o 9 gólů!

Již v prosinci trenér Martin Dufek, jenž se v lednu přesunul k mladšímu dorostu a 5. třídu tak převzal Ondřej Lechner, v rozhovoru prohlásil, že páťáci patří v celorepublikovém porovnání mezi jedny z nejlepších ve své kategorii a je v nich veliký potenciál do budoucna. 

Mužstvo tento potenciál v letošní sezóně potvrdilo, ovládlo letní mezinárodní Challenge Cup, na vánočním prestižním a silně obsazeném Hokejka Cupu v Ostravě vybojovalo stříbro, zvítězilo ve své skupině Ligy mladších žáků "D" a navíc zažilo i povedené několikadenní hokejové turné do norského Lillehammeru.

Úspěchy to jsou bezesporu skvělé a všem hráčům gratulujeme a máme z jejich výkonů velikou radost! Nelze však opomenout, že příští rok bude čekat tým jistě kvalitnější soutěž a konkurence, v níž se ukáže jeho pravá síla a je důležité nepřestávat na sobě pracovat...