Matěj Drtina |

Starší žáci reprezentovali Hvězdu na tradičním turnaji ve švýcarské Bellinzoně!

Od roku 2012 se pravidelně účastní mužstvo Hvězdy tradičního turnaje kategorie U13 ve švýcarské Bellinzoně. Výjimkou nebyl ani letošní 17. ročník Memoriálu Enea Droze konaný v termínu 23. až 25. března.

Turnaje pojmenovaného podle zesnulého funkcionáře hokejového klubu GDT Bellinzona se zúčastnilo 10 týmů – 8 švýcarských, slovinský Bled a HC Hvězda Praha. Hvězda narazila ve skupině na Lugano, Basilej, Curych a domácí Bellinzonu, přičemž každé utkání bylo rozděleno do dvou samostatných minizápasů. Naše mužstvo, vedené trenérem Radkem Josefusem, zaznamenalo 3 výhry, 3 remízy a 2 prohry a rozdíl pouhé jedné jediné branky v celkovém skóre ho dělil od postupu do zápasu o medaile. V následném boji o konečné umístění naši hráči porazili 4:2 Winterthur a obsadili tak velice solidní 5. místo, přičemž z prvenství se radoval Dübendorf.

Celý turnaj byl opět perfektně zorganizován, provázela ho vysoká sportovní úroveň, utkání byla vyrovnaná a naši hráči předváděli obětavé výkony. Samotné místo konání turnaje pak ještě umocňuje pozitivní dojmy z turnaje. Dvacetitisícová Bellinzona, hlavní město nejjižnějšího švýcarského kantonu Ticino, totiž leží pod úpatím Alp a nachází se v něm významné historické centrum, jež je zapsané na seznamu UNESCO.

Druhá polovina týmu starších žáků, jež neodcestovala na turnaj do Švýcarska, se ve stejném termínu zúčastnila kvalitně obsazeného dvoudenního Memoriálu Milana Kajkla v Plzni. Mužstvo vstoupilo do turnaje těsnou prohrou s pozdějším vítězem z Liberce. Následně však porazilo 5:1 Litvínov, 4:2 Zlín a v boji o medaili 3:2 po samostatných nájezdech Piráty Chomutov a mohlo se tak radovat z bronzových medailí!