Matěj Drtina |

Letní rekonstrukce na Hvězdě – nové mantinely, posilovna či trenérská šatna

Během letního období se připravovali na sezónu nejen hráči, ale také prostory našeho zimního stadionu. K vidění je tak na Hvězdě zrekonstruovaná posilovna, trenérská šatna a zejména zbrusu nové mantinely.

Mantinely

Kompletní výměnou prošlo během léta hrazení ledové plochy. Vše se stihlo podle plánu, v současné době zbývají dodělat drobnosti v podobě nového komfortnějšího uzavřeného boxu pro časoměřiče a výplně povrchu mezi „gumou“ a mantinely. Nové hrazení je oproti tomu předešlému o 10 centimetrů nižší a nepatrně – o 20 centimetrů – se také zúžily rozměry ledové plochy. Pokud by se v budoucnu uvažovalo o zúžení hřiště dle zámořských rozměrů, tak se dá poloměr nových mantinelů zkrátit a poměrně snadno je zmenšit. Rozpočet rekonstrukce mantinelů činil 1,5 milionu Kč.

Trenérská šatna

Novou šatnu mají trenéři, kteří se přestěhovali z hráčského tunelu do šatny B3. Ta nabízí oproti té předešlé větší blízkost k ledu i zbylým trenérským šatnám, komfort, sprchu a kapacitu 8 míst.

Posilovna

Moderním trendům se přizpůsobila posilovna, z níž zmizelo staré vybavení výměnou za řadu nových pomůcek a náčiní.

Ostatní

Dále klub nakoupil nové pomůcky na led – nahrávače, kužely, překážky, věci na stickhandling a další. U vstupu na tribunu zmizely třídní vitríny s trofejemi, které byly nahrazeny úschovnými skříňkami určenými zejména návštěvníkům veřejného bruslení. Drobnou rekonstrukcí prošel vstupní prostor do stadionu. V šatně mužů proběhne výměna oken.