Matěj Drtina |

Šesťáci vezou z Ústí zlato, trenér Rambousek vyzdvihuje bojovnost i týmovost!

Stejně jako loni, tak i letos vybojovala 6. třída Hvězdy zlaté medaile na dvoudenním Kropáčkově memoriálu v Ústí nad Labem! „Máme zlato díky velké bojovnosti a kolektivnímu pojetí hry,“ vyzdvihuje hlavní příčiny úspěchu trenér šesťáků Libor Rambousek.

Po úspěšně zvládnutém čtyřdenním soustředění na Hvězdě čekala „novou“ 6. třídu - tedy ročník 2010 - o víkendu 14. až 15. srpna první ostrá prověrka v podobě dvoudenního klání na 45. ročníku Kropáčkova memoriálu v Ústí nad Labem. Kromě Hvězdy se turnaje účastnila pětice severočeských týmů - Ústí, Litvínov, Litoměřice, Louny a Teplice.

Hvězďáci obhajovali z minulého roku zlaté medaile (díky úspěchu ročníku 2009). Start do turnaje se jim však nepovedl, když prohráli v úvodním duelu s Louny 2:3. Hned v následujícím zápase si ale hvězďáci zastříleli - Litoměřice porazili 9:1 - a dostali se na vítěznou vlnu, neboť zvládli i večerní zápas proti Litvínovu v poměru 5:1. 

V neděli dokončili hvězďáci základní část turnaje zápasy s Teplicemi (výhra 6:3) a domácím Ústím (výhra 3:0). Do závěrečné finálové bitvy tedy nakonec postoupila Hvězda a Louny. Hvězďákům se v boji o zlato podařilo oplatit soupeři prohru ze základní části, a po dobrém výkonu zvítězili přesvědčivě 5:2 a mohli se tak radovat z turnajového prvenství.

Jak turnaj hodnotil hlavní trenér šesťáků Libor Rambousek, jenž převzal ročník 2010 letos v květnu a zaznamenal tak v Ústí zlatou turnajovou premiéru? „Soustředění, na kterém jsme trénovali třífázově od 8. do 11. srpna, jsme zakončili dvoudenním turnajem v Ústí nad Labem. Tam se nám po pomalejším rozjezdu, kdy jsme zaváhali s pozdějším finalistou, dařilo. První den jsme vybruslili únavu a do konce turnaje jsme již nezaváhali. A to především díky velké bojovnosti v každém zápase a kolektivnímu pojetí, které bych rád vyzdvihl. Jsem moc rád za kluky, že se nám turnaj povedl a doufám, že nám to pomůže i do začátku nové sezóny.“

Zlatá sestava Hvězdy: Patrik Drbal, Jakub Zajac - Devran Ali, Tomáš Brenton, David Eisler, Thomas Hanson, Daniel Hlávka, David Chalupa, Nico Chelko, Daniel Koten, Vojtěch Mrhálek, Oliver Nevole, Eduard Sklenička, Benjamin Šikl, Marian Šikl, Jakub Števo, Vojtěch Vopravil; Trenér: Libor Rambousek

Konečné pořadí:
1. HC Hvězda Praha
2. HC Slovan Louny
3. HC Verva Litvínov
4. HC Ústí nad Labem
5. HC Stadion Litoměřice
6. HC Teplice Huskies