Matěj Drtina |

Junioři nadělili Letcům desítku a v lize končí na stříbrné pozici

Junioři Hvězdy zakončili sezónu parádním výkonem proti Letňanům, které porazili v pohledném utkání 10:4. V konečném pořadí Ligy juniorů se umístili na druhé příčce, což hodnotí pozitivně trenér Najman i hráči Suda s Hyršlem.

Před posledním kolem soutěže junioři stále živili naději na celkové prvenství. K tomu ovšem potřebovali porazit za tři body Letňany a zároveň jejich konkurent z Ústí nad Labem nesměl bodovat v Klášterci nad Ohří. První podmínka byla díky parádnímu výkonu hvězďáků splněna, ta druhá, kterou samozřejmě nemohli nijak ovlivnit, už ovšem nikoliv - Ústí porazilo Klášterec 9:0 a mohlo tak slavit triumf v soutěži i postup do baráže o Extraligu juniorů.

Na ZS Hvězda se na ligovou derniéru juniorů přišlo podívat na stovku diváků, kteří viděli pěkný hokej hraný v rychlém tempu, které obzvláště v prvním dějství stálo za to. Hvězda v první dvacetiminutovce obdržela dva góly, naštěstí se jí pokaždé podařilo brzy srovnat a třetina skončila nerozhodně 2:2. V prostřední části zápasu již hvězďáci získali převahu definitivně na svou stranu, během čtyř minut vstřelili tři branky a tento náskok se nakonec projevil jako rozhodující.

Na začátku třetí třetiny se ještě Letcům podařilo snížit na rozdíl dvou branek. Následovala ale gólová smršť z hokejek domácích hráčů - Letňany obdržely během minuty a půl tři branky, útočník Hvězdy Ondřej Veverka dokonal hattrick a o vítězi tedy bylo definitivně jasno. Mužstvo juniorů, vedené trenéry Karlem Najmanem a Milanem Novákem, se tedy v derniéře velice důstojně rozloučilo s letošní ligovou sezónou.

Martin Suda, autor dvou branek a jedné asistence v tomto zápase, hodnotil zápas i celou sezónu takto; „Dneska jsme podali dobrý výkon, zápas jsme si užili a jsem i za kluky rád, že jsme to takhle ukončili. Už na začátku sezóny jsme měli ambice bít se o přední pozice, ale až postupem sezóny se začalo pořádně projevovat, jaký máme potenciál. Škoda, že nás zasáhlo pár marodek, které tým oslabily a stály nás nějaké body, ale to je hokej.“

„Sezóna to byla úspěšná, všichni jsme si ji užili, měli jsme tady skvělou partu, hodně dlouho na ni budu vzpomínat. Rozhodně to byla jedna z nejlepších sezón, kterou jsem tady zažil“, dodal hvězďácký odchovanec Aleš Hyršl, který zaznamenal v utkání jeden gól a tři asistence.

„Zápas měl velice dobré tempo, obzvlášť první třetina, ale vydrželo to celý zápas. Byli jsme na tom lépe, vstřelené góly nám pomohly dostat se do psychické pohody, díky čemuž jsme odskočili na rozdíl tří gólů. Utkání to bylo velice kvalitní, kluci přistoupili k poslednímu zápasu velice dobře, což oceňuji. Jinak celá sezóna byla luxusní, jsem s ní maximálně spokojený. Kluci podávali výborné výkony jak v trénincích, tak v zápasech“, hodnotil po zápase trenér juniorů Najman.

36. kolo Ligy juniorů:

HC Hvězda Praha – HC Letci Letňany 10:4 (2:2, 4:1, 4:1)

4. Čadek (Suda, Hyršl), 9. Veverka, 23. Svoboda, 24. Suda (Hyršl), 27. Suda (Hyršl), 32. Veverka (Velas), 44. Čmejla (Krivokapič), 50. Hyršl (Havel), 51. Veverka (Čmejla), 51. Šiller (Mazurov, Svoboda) – 3. Honetschlager (Kazda), 6. Hlinka (Mařík, Pražienka), 30. Kučera (Kocík, Soukup), 44. Kocík (Soukup)