Matěj Drtina |

Dvojice mladých hokejistů z Kyrgystánu odjížděla z Hvězdy plna skvělých dojmů

Nedávno v našem klubu absolvovali kemp dva mladí hráči z dalekého Kyrgystánu, exotické hokejové asijské země. Tatínek hráčů, pan Širokov, se s námi podělil o své dojmy z krátkého působení na Hvězdě

„Měli byste si vážit toho, co máte k dispozici, co Váš klub dělá v oblasti mládežnického hokeje. Znám evropský hokej, hodně cestujeme, mám srovnání. Oceňuji vysokou úroveň trenérů, dobrou atmosféru i kvalitu celého tréninkového procesu. Myslím, že je dobře, že je hodně pozornosti věnováno individuálnímu přístupu, taktice i psychologické práci ve vztahu trenér - hráč," sděloval své dojmy Širokov. 

„Odjíždíme plni dojmů a naprosto spokojeni. Kluci by tady na Hvězdě nesmírně rádi opět někdy trénovali a hráli. Přeji celému klubu, hráčům, jejich rodičům, trenérům i vedení hodně úspěchů," dodal.

Širokov zastává také pozici manažera kyrgyzské hokejové reprezentace. Ta se stala členy IIHF v květnu 2011 a v současnosti je v zemi evidováno necelých 600 registrovaných hráčů, z nichž mládež tvoří více než polovinu. V šestimilionovém středoasijském Kyrgystánu se nacházejí 4 hokejové haly a další 4 otevřené stadiony s umělou ledovou plochou. Do nejnižší divize hokejového mistrovství světa se Kyrgystán ještě nikdy neprobojoval a tudíž hraje své mezinárodní zápasy pouze na asijských turnajích.