Matěj Drtina |

Na Hvězdě probíhají před nadcházející sezónou rozsáhlé stavební úpravy

Rozpouštění ledu, stavební práce, rekonstrukce, budování nových prostor – v takovém duchu probíhá sezónní mezidobí na našem zimním stadionu.

V květnu začaly na ZS Hvězda stavební práce, které nabraly na intenzitě se závěrem ledové sezóny, který se udál koncem téhož měsíce. Každý, kdo na Hvězdu v červnu zašel, si nemohl nevšimnout úprav, které se před sezónou 2017/18 dělají na několika místech našeho stadionu.

Probíhá rekonstrukce hlediště, ve kterém se postupně staré oranžové sedačky mění za pohodlnější i hezčí způsob sezení, navíc v klubových barvách. Kapacita hlediště se sníží ze 400 na 300 míst k sezení, což ovšem i tak v naprosté většině případů vyhovuje požadavkům událostí konaných na našem stadionu. Úpravami procházejí také šatny, kde se mj. mění jejich povrch. Ve výstavbě je také nová šatna pro trenéry Hvězdy.

To ovšem není vše. Za naším stadionem se buduje hřiště o rozměrech zhruba 10 x 15 metru, které bude mít využití při off-ice tréninku. Hráči našeho klubu na něm tak od příští sezóny budou moct hrát „fotbálek“ i hokejbal, provádět stickhandling, atletická cvičení i řadu dalších sportovních aktivit.

V blízkosti tohoto hřiště je budována také chladící věž s kondenzační jednotkou, která by měla být na Hvězdu dovezena koncem června. Chladící jednotkou prochází čpavek, který zajišťuje chlazení celé ledové plochy. Výstavba této věže je z finančního hlediska nejnákladnější částí letošních stavebních prací. Investice do věže tvoří 2/3 celkových investic všech výše uvedených úprav, jejichž celková cena se pohybuje v řádu milionů korun.

Ledová sezóna u nás opět začíná 20. července - těšíme se, až Vás ZS Hvězda na startu sezóny 2017/18 přivítá v novém hávu.