Matěj Drtina |

Hvězda Edmontonu Leon Draisaitl na Hvězdě: Vše je o vášni a chuti se zlepšovat

Leon Draisaitl, v současnosti jeden z největších celosvětových hokejových talentů a zároveň jeden z nejproduktivnějších hráčů uplynulého ročníku NHL, zavítal v sobotu na letní kemp Hvězda, kde se zúčastnil menší besedy i autogramiády.

V rámci dopoledního programu třetího dne právě probíhajícího letního kempu zavítala na náš stadion hvězdná návštěva – Leon Draisaitl, jednadvacetiletý německý centr Edmontonu Oilers, jenž hraje nejlepší soutěž světa od roku 2014, kdy ho jako třetího v pořadí draftovali právě „Olejáři“.

„S hokejem jsem začínal v pěti letech a zhruba od sedmi let jsem chodil na led skoro každý den. Ne ale proto, že by mě do toho trenéři či rodiče tlačili, ale protože mě to neskutečně bavilo a na ledě jsem chtěl být pořád “, povídal Leon Draisaitl účastníkům letního kempu Hvězda o svých hokejových začátcích. „Všechno je o vášni. Musíte tu hru milovat a zároveň se neustále snažit zlepšovat každým dnem. Měli byste se hrou bavit, užívat si čas na ledě i se spoluhráči mimo něj“, odpověděl na otázku, co je základem pro úspěšnou hokejovou kariéru.

Uplynulá sezóna NHL se tomuto německému rodákovi z Kolína náramně povedla, nevynechal jediný zápas a celkem zaznamenal v základní části 77 bodů (29+48), díky čemuž skončil na 8. místě kanadského bodování ligy. Svými výkony pomohl Edmontonu postoupit do play-off, kam se Oilers probojovali po dlouhých 11 letech. Draisaitl v bojích o Stanley Cup nadále zářil a se svým mužstvem dokráčel do semifinále konference, kde si v jednom ze zápasů proti Anaheim Ducks připsal úctyhodných 5 bodů za hattrick a dvě asistence a pomohl k výhře 7-1. Přesto nakonec Edmonton v bojích o Stanley Cup dál nepostoupil, neboť podlehl Ducks 4-3 na zápasy.

„Důležité je nepřestávat pracovat. Minulá sezóna se mi povedla, ale nadále na sobě tvrdě pracuji a přes léto hodně makám“, povídal na našem stadionu malým hokejistům Leon Draisaitl, jemuž v programu letní přípravy na nadcházející sezónu nechybí trénování se slovenským kondičním koučem Mariánem Vodou zde v České republice. „Hokej pro mě není práce, ale vášeň. Miluji hokej, nedělám ho z povinnosti nebo kvůli penězům, je to nejlepší věc, kterou můžu dělat“.

Go to W3Schools!