Matěj Drtina |

Letní kempy i Challenge Cup máme za sebou, příprava na novou sezónu je v plném proudu

Sezóna 2017/18 se již po letních kempech a rekonstrukcích rozběhla, máme za sebou i tradiční Czech Hockey Challenge Cup, kterého se zúčastnilo letos hned šest mužstev Hvězdy a ročník 2007 na něm zvítězil!

Červen a červenec se nesl na Hvězdě ve znamení stavebních úprav. O rekonstrukci tribun, šaten, výstavbě hřiště na off-ice trénink i stavbě chladící věže jsme již referovali v samostatném článku. Koncem července se na ZS Hvězda mohlo opět bruslit, konala se u nás také řada různých soustředění i kempů. 

II. ročníku Letního kempu Hvězda se letos zúčastnilo na 30 dětí ve věku od 6 do 13 let nejen z našeho klubu. Hráči kromě kvalitního tréninku a her na ledě i mimo něj měli možnost vidět a poslouchat vyprávění od hvězdy NHL Leona Dreisaitla (článek zde) i zkušeného extraligového obránce Jiřího Drtiny.

V srpnu již začala oficiálně sezóna mladšímu a staršímu dorostu a postupně i mužům a všem žákovským kategoriím. Od 8. do 12. srpna se v Praze konal tradiční Czech Hockey Challenge Cup s účastí řady zahraničních mužstev. Hvězda do turnaje nasadila celkem šest týmů - ročníku 2007, 2006, 2004 (2x) a 2002/03 (2x).

Hvězďácké mužstvo ročníku 2007 prestižní turnaj dokonce vyhrálo, když v konkurenci dalších 5 soupeřů pouze jednou prohrálo a mohlo se tak radovat ze zaslouženého zlata! Hvězďáci z ročníku 2006 v pěti zápasech vyhráli dvakrát a skončili tak na "bramborové" pozici. Týmy ročníků 2004 si výhru nepřipsaly. V divizi 2002/03 skončila Hvězda Red na sedmé pozici při účasti 10 týmů a Hvězda Yellow dokonce vybojovala bronz, když v pěti zápasech zůstala neporažena a pouze dvakrát remizovala!

Turnaj Challenge Cup 2017 tedy posloužil jako kvalitní příprava před nadcházející sezónou, přinesl možnost změření sil se zahraničními celky a dvě hvězďácká mužstva si z něho také odnáší po skvělých výkonech medaile! Kompletní tabulky a výsledky naleznete zde.

Srpen se ještě ponese ve znamení tréninků a přípravných zápasů, začátkem září již vypuknou soutěžní boje o body do ligových tabulek. Rozpis všech hvězďáckých mužstev a jejich soutěží je k vidění na našem webu. Novinku přináší zrušení Ligy juniorů a tím pádem i mužstva juniorů, místo něhož nově vzniká tým Muži "B", kteří, stejně jako hvězďácké áčko, budou bojovat v Krajském přeboru Prahy mužů. 17. srpna začne sezóna také 3. a 4. třídě Hvězdy, 26. srpna poté vstoupí letos poprvé na led hráči z přípravky, 1. a 2. třídy. Vzhůru do nové sezóny!