Matěj Drtina |

2. třída na prestižním turnaji stříbrná, trenér Luboš Dvořák maximálně spokojený

2. třída přivezla z dvoudenního turnaje v České Lípě za konkurence 12 mužstev krásné stříbrné medaile a všichni hráči podali skvělé výkony. O svých dojmech z turnaje i začátku sezóny navíc pohovořil hlavní trenér Luboš Dvořák.

Hráčům ročníku 2010, tedy 2. třídy, začala sezóna koncem srpna. Po měsíci poctivé práce čekal druháky náročný hokejový test – prestižní dvoudenní turnaj Pohár města Česká Lípa. Toho se účastnilo hned 12 mužstev. Malí hvezďáci odehráli během 30 hodin 8 utkání, změřili své síly i s velice kvalitními týmy jako Liberec, Pardubice či Slavia a nakonec si po parádních výkonech odváží stříbrné medaile.

Ze své šestičlenné skupiny postoupili hvězďáci do čtvrtfinále s přehledem, když po úvodní těsné prohře se Slavií suverénně vyhráli zápasy proti Nymburku, Děčínu a Ústí nad Labem. Skupinovou fázi zakončili další těsnou prohrou, ovšem opět skvělým výkonem, tentokrát proti Bílým Tygrům Liberec. Ve čtvrtfinále Hvězda zastavila rozjeté Louny v poměru 13:5. Vrcholem celého turnajového snažení byl fantastický semifinálový výkon všech členů týmu proti favorizované Slavii, kterou hvězďáci přejeli výsledkem 5:2. Závěrečné minuty, radost z perfektního výkonu a oslava postupu do finále se stala jistě velkým zážitkem nejen pro hráče a trenéry, ale i početnou skupinu rodičů-fanoušků, kteří své malé hokejisty neúnavně hlasitě podporovali a hnali za vítězstvím po dobu celého víkendu.

Ve finálovém klání proti silným Pardubicím se na hráčích již projevila únava z náročného programu, soupeř navíc prokázal svoji skutečnou kvalitu. Ovšem i tak sehrála Hvězda s Východočechy parádní utkání, které nakonec skončilo výsledkem 10:7 ve prospěch Pardubic, ale po prvotním krátkém smutku u našich hráčů se nakonec z fantastického umístění radovaly oba týmy. 2. třída si tedy z vrcholu podzimní části sezóny odváží úspěch v podobě stříbrných medailí. Nyní kluky čeká již tento čtvrtek domácí turnaj a po něm se již naplno rozběhnou svazové turnaje v minihokeji za účasti 7 pražských mužstev.

Dosavadní průběh sezóny i úspěšný českolipský turnaj níže zhodnotí Luboš Dvořák, hlavní trenér 2. třídy. Luboš Dvořák posílil realizační tým našeho klubu letos na jaře a současně s rolí hlavního kouče hvězďáků ročníku 2010 je asistentem u 1. a 4. třídy. Je studentem 5. ročníku FTVS UK v Praze a v předchozích třech sezónách působil u malých dětí na Spartě. Stále aktivně hraje lední hokej, když hraje Krajský přebor Pardubického kraje za rodnou Chotěboř.

Jak hodnotíš turnaj v České Lípě?

Turnaj v České Lípě hodnotím ve všech směrech pozitivně. Na turnaj jsme se rozhodli vzít 16 hráčů a 2 gólmany, s tím, že nám pomohli dva kluci, kteří pravidelně trénují se čtvrtou třídou. Všichni kluci se zapojili do každého zápasu a přispěli svým dílem ke konečnému fantastickému 2. místu. Po organizační stránce byl turnaj skvěle připravený, během turnaje jsme se nesetkali s žádným vážnějším problémem a všichni jsme odjížděli domů spokojení, což je u těchto malých hokejistů nejdůležitější.

Co turnaj vypověděl o týmů 2. třídy Hvězdy?

Od začátku turnaje se mi moc líbil přístup kluků k jednotlivým zápasům, všechny zápasy byly od kluků “odmakané”. Čas od času jsme ve hře viděli i „hokejové věci“. Kladně určitě hodnotím to, že jsme s žádným týmem herně nepropadli. Ať už jsme hráli se Slavií s Libercem nebo s Pardubicemi, všechno to byla vyrovnaná utkání s rozdílem maximálně tří branek, což je v minihokeji strašně malý rozdíl.

Na čem je potřeba nejvíce pracovat a jaké jsou tvé cíle s 2. třídou?

Určitě se s trenéry chceme nejvíc zaměřit na rozvoj bruslařských dovedností, což je u dětí v tomto věků strašně důležité. Dále se chceme věnovat práci s kotoučem. Jeho vedení, klička, přihrávka. Chceme děti přimět k tomu, aby se v utkání nebáli hrát s kotoučem. Snažíme se do každého tréninku zapojit hru, aby trénink děti bavil a pomocí her zlepšit výše zmíněné dovednosti.

Jak zatím vůbec probíhá sezóna 2. třídy?

Sezóna je stále na svém začátku. Ještě stále se s kluky poznávám, snažím se do tréninku zapojit své prvky, na které třeba kluci nebyli zvyklí, ale jsem si jistý, že si všechno sedne tak, jak má, a čeká nás dobrá sezóna, kterou si všichni užijeme.

Hvězdu na turnaji reprezentovali: Matěj Vopravil, Jakub Zajac - Devran Ali, Jan Bumba, Filip Doležel, David Eisler, Thomas Hanson, Daniel Hlávka, David Chalupa, Nico Chelko, Matyáš Kufa, Ivan Melnikov, Oliver Nevole, Jan Pelech, Šimon Richter, Josef Tomáš, Matyáš Urbančík a Vojtěch Vopravil pod vedením Luboše Dvořáka a asistentů Matěje Drtiny a Radka Josefuse.