Matěj Drtina |

Muži Hvězdy ve šlágru kola na lídra nestačili, TNP zůstává nadále stoprocentní

Na první listopadový víkend bylo naplánováno 7. kolo Krajského přeboru Prahy mužů. Ve šlágru víkendu se střetl dosud druhý celek soutěže Hvězda "A" s TNP Praha, jež proplouvá soutěží bez ztráty bodu.

Do utkání hraném na ZS Hvězda naskočili lépe hosté. První branka padla s blížícím se koncem první periody, když tahoun TNP (tedy mužstva, jež vychází z kádru loňských Letců Letňany) Jan Mišner parádní střelou otevřel skóre. Prvních pár minut druhé třetiny opět patřilo hostujícímu celku. Hvězda se zvládla ubránit oslabení 5 na 3 a její výkon se začal posléze lepšit. Lehkou převahu zúročili hvězďáci ve 29. minutě, kdy Karel Kratochvíl vyrovnal na 1:1.

Tón hry v průběhu celého zápasu určovalo časté vylučování hráčů obou mužstev. TNP si muselo za zápas odpykat hned dvanáct dvouminutových trestů. Hráči Hvězdy na tom byli v této statistice podobně – deset dvouminutových trestů a jedno vyloučení 5 plus do konce za sekání dává dohromady součet 69 trestných minut! I druhé oslabení 5 na 3 domácí přežili, zejména díky kvalitnímu výkonu brankáře Vojtěcha Vokatého, který si připsal řadu povedených zákroků i jedno dvouminutové vyloučení.

Úvodní pasáž poslední třetiny probíhala ve stylu nahoru-dolů. Diváci, jichž přišla na stadion necelá stovka, viděli vyrovnaný hokej. Ve 48. minutě ovšem hosté díky tečované střele propasírovali puk za Vokatého, a když o minutu později zvýšil na 3:1 z pohledu TNP Jan Valder, zdálo se býti rozhodnuto.

A skutečně rozhodnuto bylo - v 56. minutě bylo utkání předčasně ukončeno, neboť jeden z hostujících hráčů utrpěl řeznou ránu v oblasti zápěstí. Klubem v dostatečném předstihu řádně objednaná zdravotnická služba se krátce před utkáním omluvila a bylo řečeno, že na cestě je její náhrada. Utkání tedy bylo zahájeno bez přítomnosti zdravotníka. Ten se ovšem nedostavil ani v jeho průběhu. Proto museli zraněnému hráči TNP, stejně jako dvěma zraněným hráčům Hvězdy, pomoci samotní aktéři zápasu a v prvním případě i ihned přivolaná záchranná služba, která se na stadion dostavila za několik minut. Věříme v rychlé uzdravení zraněného hráče TNP Jana Šramoty a přejeme brzký návrat na led!

Duel tak vyzněl lépe pro stále neporažené TNP Praha, které si z Hvězdy odváží výhru 3:1. Utkání samotné i dosavadní průběh sezóny hodnotil hlavní trenér Hvězdy "A" Daniel Fuks.

Jaký byl dnešní duel v porovnání s tím minulým s TNP?

TNP si dnes určitě zasloužilo vyhrát. Chtěli body víc a šli si za tím po celý zápas. Naopak když jsme hráli minulé kolo u nich, tak troufnu si říct, že jsme byli lepší, ale oni byli, bohužel pro nás, šťastnější a nakonec také vyhráli.

Co rozhodlo o tom, že TNP je zatím neporaženo?

Často o tom přemýšlím, proč se jim neustále takhle daří a platí to nejen pro tuto sezónu. Možná hrají více jako tým, víc kombinačně. Mají v týmu střelce, umějí využívat šance i přesilovky. Těžko říct... Nám chybí vždycky kousek, vždycky tam je něco, v čem jsme horší. Letos jsme zlepšili soudržnost týmu, zatím nám to ale k výhře nad TNP nepomohlo. Nicméně stále mě mrzí, že jsme prohráli první zápas u nich. Dnes byli jasně lepší oni.

Jak hodnotíte začátek sezóny?

Šli jsme na led v půli srpna. Něco jsme odtrénovali, měli jsme i dvě přípravná utkání proti Rakovníku, která jsme obě vyhráli. Po první čtvrtině soutěže jsme byli kvůli remíze s Kobrou a prohrou s TNP tři body v mínusu a věřili jsme, že dneska to bodové manko stáhneme. Bohužel se to nepovedlo...

Jak vidíte úroveň letošního Krajského přeboru Prahy?

Soutěž se odpadnutím týmů Roudnice, Lomnice a Loun změnila. Ty týmy, které odpadly, byly celkem kvalitní a řekl bych, že kvalita ligy tak šla trochu dolů. Nicméně i tak jsou tady minimálně tři kvalitní mužstva – jak béčko Hvězdy, tak především TNP a zápasy proti nim mají opravdu vysokou úroveň.

Jaké to vůbec je když se hraje duel Hvězda „A“ vs. Hvězda „B“?

Myslel jsem si, že v zápasech Hvězda versus Hvězda bude panovat veliká rivalita a je pravda, že první zápas byl hodně vyhecovaný. Možná to bylo způsobené i tím, že náš bývalý trenér Karel Najman stál na druhé střídačce. Ten druhý zápas, který skončil 9:0 v náš prospěch, byl spíš přátelák a žádnou rivalitu to nemělo.

HC Hvězda Praha "A" - HC TNP Praha 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)

29. Kratochvíl (Novák) – 17. Mišner (Šulc), 48. Major (Valder), 49. Valder (Major, Novák)

Vyloučení: 10:12, navíc Čermák (HVE) 5 plus do konce

Diváci: 90