Matěj Drtina |

GM Hvězdy Michael Grim: Uplynulou sezónu můžeme hodnotit jen samými pozitivy

Uplynulá sezóna byla pro náš klub nadmíru vydařená. Dorostenci vybojovali extraligu, led upravuje nová rolba, hospodaření klubu je stabilní. O tom všem i o mnoha dalších věcech hovořil generální manažer a místopředseda Hvězdy Michael Grim.

O ekonomické situaci

Jsme rádi, že klub je postavený na zdravých základech, jsme ekonomicky stabilní a nemáme žádné velké výkyvy. Zároveň bych byl rád, kdyby si všichni uvědomili, že hráčské klubové příspěvky tvoří zhruba třetinu nákladů spojených s fungováním kategorií. Zbylé dvě třetiny pak musí dorovnávat klub ze svých dalších zdrojů (komerční pronájem ledové plochy, pronájem nebytových prostor, dotace a dary).

O technologické stránce

Musím vyzdvihnout, že jsme letos pořídili novou rolbu, díky které můžeme nadále bez problému využívat led pro vlastní potřeby i ho pronajímat komerčně. V jeden okamžik ale byla situace nahnutá, protože původní rolba, která je stará 12 let, přestala fungovat a museli jsme si rolbu půjčit. Do měsíce jsme však pořídili novou a zároveň udělali generální opravu té původní. Koupili jsme rolbu plynovou, ač jsme zvažovali, jestli nekoupit elektrickou, ale její cena byla o milion vyšší. Rolbu jsme tentokrát nepořizovali za přispění grantu, ale primárně z našich zdrojů a z menší části z příspěvků sponzorů. Náklady spojené s koupí nové rolby a opravou té původní přesáhly 3 miliony Kč. Za zmínku určitě stojí, že jsme v prosinci vyměnili starou časomíru za novou multifunkční světelnou tabuli. Na magistrátu pak máme podanou žádost na pořízení nového kompresoru, který pohání čpavek pod ledovou plochou. Kompresor, včetně všech přidružených komponentů, stojí 1,5 milionu Kč a doufám, že peníze na něj dostaneme.

O postupu dorostu

Uplynulou sezónu můžeme hodnotit jen samými pozitivy až superlativy. Na jejím začátku jsme doufali v nějaký pěkný výsledek dorostu, ale postup opravdu nikdo nepředpokládal. Velkou zásluhu na tom mají trenéři Pepa Reigl a Radek Plechatý, neopomenu ani vedoucí paní Helikarovou, která se starala o bezproblémový organizační chod týmu. Jim i samozřejmě hráčů patří velké poděkování. V průběhu sezóny jsme dělali vše pro to, abychom podpořili u dorostu týmový duch, pořídili jsme i drobnosti jako týmové bágly a soupravy. Jsme rádi, že to takhle dopadlo. Skoro na všech schůzkách, kterých se za Hvězdu účastním, se o našem postupu mluví. Lidé to vnímali pozitivně, bylo to dobře propagované na našich klubových stránkách a sociálních sítích, psal o tom hokej.cz... Klub se postupem do extraligy dorostu skvěle zviditelnil.

O výkonech dalších kategorií

Všechny naše kategorie předváděly hezký moderní bruslivý hokej, se sportovní stránkou jsem nadmíru spokojen. Nechci ani mluvit o výsledcích, protože to není pokaždé to správné kritérium, ale ve všech kategoriích jsme byli konkurenceschopní. Jsem moc rád, že k nám přicházejí hráči z jiných klubů, ať už z Letňan, Kralup nebo i ze Sparty a Slavie. Rodiče vnímají, že je v klubu pozitivní a zdravé prostředí a vidí, že to tady funguje.

O 50. výročí

Hvězda letos má 50 let od založení. Od počátku to byl mládežnický klub, nikdy tu nebyly ambice hrát nejvyšší soutěže dospělých. Na začátku září, konkrétně 1. 9., tu budeme pořádat happening. Mělo by jít o příjemné odpoledne s fajn atmosférou a programem pro děti, nic pompézního. Součástí by měl být i zápas staré gardy Hvězdy s týmem internacionálů. I vzhledem k tomuto výročí bychom rádi nadále drželi sportovní úroveň Hvězdy co nejvýše, byli konkurenceschopní velkým klubům a naši hráči měli možnost dostat se do nejvyšších pater hokeje.