Matěj Drtina |

SOUHRN: Třetina soutěže je za námi. Jak si vedou hvězďácké kategorie?

První třetinu kol mají hvězďáci ve svých soutěžích za sebou. Jak si vedou jednotlivé kategorie? Kteří hráči jsou v popředí individuálních statistik? Vše se dozvíte v souhrnu rekapitulujícím úvodní část sezóny.

Muži: 4 výhry - 1 remíza - 3 prohry, 3. místo

Muži se z vítězství v krajském přeboru radovali naposledy v sezóně 2013/14. KPPM se z loňských pěti účastníků rozšířil na sedm mužstev, když nováčky jsou loni druholigové Letci Letňany a Berounští Medvědi, kteří obnovili kategorii mužů pět let po zániku tehdy prvoligového týmu. Plán Hvězdy konečně prolomit prokletí druhých míst však utrpěl újmu hned v úvodních kolech. V soutěžní premiéře podlehli hvězďáci béčku Kobry 0:4, po výhrách nad Letňanami (3:2) a Žižkovem (5:3) pak přišly dvě těsné prohry s nováčkem z Berouna (4:3) a lídrem soutěže TNP Praha (2:3). Po 8 z celkových 24 kol má tak áčko Hvězdy bilanci 4-1-3 a ve vyrovnané tabulce mu patří 3. příčka za TNP a Kobrou “B”. Nejproduktivnějším lídrem týmu je se 7 body (4+3) Petr Veselý, o bod méně má Daniel Fuks (1+5).

Junioři: 10 výher - 3 prohry, 3. místo v nadstavbě (a 1. místo v základní části)

Juniory opět čekala úvodní desetikolová základní část, která rozhodla o tom, zda-li budou hrát po zbytek sezóny nadstavbu o postup, či o umístění. V základní části junioři Hvězdy dominovali - jediným vyrovnaným soupeřem pro ně bylo PZ Kladno (s ním bilance 1-1), zbylá mužstva (Mělník, Letňany, Smíchov a Černošice) přehrávali rozdílem třídy. Skóre po 10 kolech 101:19 bohužel svědčí o faktu, že v úvodu sezóny moc vyrovnaných a hokejově prospěšných zápasů nebylo. V TOP 10 bodování soutěže se nacházelo hned 8 hvězďáků, z nichž nejproduktivnější byli v pořadí první Alexandr Guselnikov (11+17) a druhý Jan Slavík (9+16). Od začátku listopadu však musel tým přeřadit na vyšší rychlost, neboť v sedmičlenné skupině o postup (Hvězda, PZ Kladno, Tábor, Soběslav, Benátky, Liberec “B” a Mělník) ho čekají vyrovnané zápasy a soupeři, kteří nedají nic zadarmo. V nadstavbě zatím střídá Hvězda výhry (s Benátkami a PZ Kladno) s prohrami (v Liberci a Táboře), tak věřme, že se povede mužstvu udělat delší bodovou šňůru a zabojovat o postup do extraligy!
Dorost: 3 výhry - 12 proher, 9. místo

Krušný vstup do nejvyšší soutěže zažili naši dorostenci, když po úvodních 4 kolech měli bilanci 0 bodů a děsivé skóre 2:28. Koncem září však přišla první výhra, a to 2:3 po samostatných nájezdech na ledě PZ Kladno (totožným výsledkem skončilo i druhé utkání s tímto soupeřem o měsíc později). Na výsledcích i výkonech je vidět zlepšení - zatímco úvodní kola končila debaklem našeho dorostu, tak během posledního měsíce (8 zápasů, 2 výhry, 6 proher) nezaznamenal porážku vyšší než o 3 góly. Ve čtvrtek 14. listopadu pak potvrdili dorostenci lepšící se výkony první tříbodovou výhrou, a to v pražském derby na ledě Kobry (4:7). Nejproduktivnějšími hráči jsou Alen Jurak (3+6) a Jan Helikar (3+5). Je jasné, že po základní části, která skončí koncem listopadu, bude čekat hvězďáky skupina o udržení, do níž se body nepřenášejí. Hráče tak za dva týdny čeká druhý začátek extraligových bojů, v nichž tentokrát půjde o šanci udržet se v nejvyšší soutěži. Tak ať se výkony i výsledky nadále lepší a hráči zabojují o udržení se mezi tuzemskou elitou!

9. třída: 4 výhry - 1 remíza - 5 proher, 7. místo

Ročník 2005 vstoupil do soutěže skvěle - šňůrou tří vítězství v řadě, a to proti Českým Budějovicím (3:1), v Jindřichově Hradci (5:6) a proti Letňanům (7:1). Od té doby se dočkali hvězďáci v sedmi dalších duelech jediné výhry (8:2 nad Kobrou), cenný bod si odvezli po remíze 3:3 na Slavii. Ve vyrovnaném středu tabulky patří Hvězdě momentálně 7. místo, svého zástupce má tým i v TOP 10 bodování, kde je na 9. místě Minja Ivanovic se 17 body (12+5). Ve druhé polovině listopadu čeká tým jen dva duely, a to s Jindřichovým Hradcem a Letňanami, které už dokázal jednou porazit, tak snad se to povede i podruhé… Zapomenout bychom neměli také na nezapomenutelný zážitek deváťáků ze začátku října, kdy si hráči zatrénovali v O2 aréně den před zápasem NHL v Praze společně s hráči Chicaga Blackhawks Dominikem Kubalíkem a Davidem Kämpfem v rámci Adidas NHL Experience.
8. třída: 3 výhry - 1 remíza - 6 proher, 5. místo v základní části

Osmáci se v první polovině desetikolové základní části trápili a nevyhráli ani jednou, přičemž se pokaždé jednalo o těsně prohry s rozdílem maximálně tří branek. Nabitý závěr soutěže, kdy musel odehrát tým v 10 dnech hned 4 zápasy, se však hvězďákům vydařil skvěle. Po remíze 2:2 v Berouně následovaly výhry proti Slanému, Příbrami a PZ Kladno, díky čemuž si osmáci společně se šesťáky zajistili postup do nadstavby (do té se postupovalo na základě součtu zisku týmů v LSŽB a LMŽD). Co se týče individuálních statistik, tak v popředí jsou útočníci Jiří Dohnal se 14 body (8+6) a Batuhan Demirhan (2+11). Obránce osmáků Jan Jarabko pak byl s 10 body (6+4) nejproduktivnějším bekem základní části soutěže.

7. třída: 9 výher - 1 prohra, 2. místo

Ročník 2007 jede od začátku září na vítězné vlně, díky které tým přejel mj. Spartu či Plzeň. Jediné přerušení této vítězné šňůry nastalo v polovině října, kdy sedmáci podlehli v boji o první místo dosud neporažené Slavii. Od té doby však Hvězda vyhrává dál, patří jí druhá příčka tabulky a po 10 kolech má dominantní skóre 101:30, k němuž výrazně přispívá nejproduktivnější hráče soutěže David Hrubý (31+14) a třetí v pořadí Matěj Doležel (12+24).

6. třída: 8 výher - 2 prohry, 3. místo

Highlightem podzimu (a nejspíše i celé sezóny :-) šesťáků byl říjnový trip do amerického Detroitu, o němž jsme vás informovali ve speciálním fotoreportu. Co se týče výkonů v soutěži, tak může být ročník 2008 také spokojen, neboť z desetikolové úvodní konfrontace s mnohdy o rok staršími soupeři vybojovali hvězďáci osm výher. Intenzivní (a úspěšný) byl zejména přelom října a listopadu, kdy odehrála 6. třída v 10 dnech 4 zápasy, z nichž všechny skončily vítězně. Šestka tak na poslední chvíli proklouzla (společně s osmičkou) mezi trojici postupujícíh do nadstavby, jejíž úvodní kolo je na plánu tento víkend. Z individuálních výkonů je třeba zmínit trojici hráčů nacházející se v nejlepší desítce bodování - Jonáš Cvikl (18+14), Matěj Pelikán (12+12) a Alex Ducháček (11+7).

5. třída: 3 výhry - 4 prohry, 5. místo 

Ročník 2009 nastupuje do zápasů proti dalším šesti pražským celkům (Slavia, Sparta, Říčany, Letňany, Smíchov a Kobra) v rámci krajské soutěže. Po 7 kolech má 5. třída na kontě 3 výhry (nad Smíchovem, Kobrou a Letňanami) a 4 prohry (s Letňanami, Říčanami, Spartou a Slavií) a patří ji 5. místo v tabulce.