Matěj Drtina |

Osmý Týden hokeje s rekordním množstvím účastníků je úspěšně za námi!

Rekordní počet 56 účastníků zavítalo v neděli 26. ledna na ZS Hvězda na náborovou akci Pojď hrát hokej. Akce se i tentokrát povedla, byla přínosem jak pro rodiče, tak zejména pro děti, které si hokejové odpoledne skvěle užily.

První děti přicházely se svými rodiči na náš vokovický zimní stadion s více než půlhodinovým předstihem. Po obdržení dresu národního mužstva a dalších maličkostí, které jim hned zpočátku udělaly radost, se navíc stihly seznámit se všemi potřebnými informacemi ohledně ledního hokeje i našeho klubu. 

Program historicky osmého Týdne hokeje na ledě začal v 15:15 a plynulý průběh na něm zajišťovalo 10 trenérů (včetně zastoupení z krasobruslení). Kluziště bylo rozděleno do tří částí. V první z nich se konal ukázkový zápas minihokeje, který sehráli hvězďáci z 1. třídy. Zbylé dvě části byly věnovány nově příchozím. V té prostřední probíhal program pro úplné začátečníky, tzv. hrazdičkáře, a mírně pokročilé děti. V poslední části pak ti pokročilejší příchozí bruslaři měli svůj vlastní program včetně různých her, štafet a závodů. Program na ledě navíc ozvláštnil a zpříjemnil maskot Puk, jehož přítomnost si řada dětí velice užívala.

Letos na náš stadion za účelem seznámit se s ledním hokejem, zkusit si bruslení i jiné hokejové dovednosti a zažít trochu zábavy zavítalo rekordních 56 účastníků, z toho 42 chlapců a 14 dívek. Nejmladšímu účastníkovi byly 3 roky, nejstaršímu 9 let. Největší zastoupení měl u účastníků akce ročník 2014 (16 chlapců a 3 dívky), ročník 2011, 2012, 2015 a 2016 pak byl každý rovnoměrně zastoupen 8 účastníky.

U informačního stolku ve vestibulu hokejové haly každého nově příchozího malého uchazeče přivítali generální manažer klubu Michael Grim, šéftrenér klubu Josef Reigl i zkušený trenér a metodik Zdeněk Pavliš. Struktura a filozofie klubu pak byla rodičům představena v rámci prezentace podané již zmíněným GM Hvězdy Ing. Michaelem Grimem, jenž odpovídal i na veškeré dotazy z řad rodičů..

Věříme, že náborová akce na našem zimním stadionu opět zaujala a byla přínosem jak pro rodiče, tak především pro příchozí děti. Těšíme se brzy na Hvězdě opět na viděnou!

Fotogalerie