Matěj Drtina |

Jihokorejský brankář áčka Kim Hyung Chan vítězem juniorského MS U20 divize IIB!

19letý brankář Kim Hyung Chan, který letos působil jako dvojka u našeho týmu mužů, ovládl s jihokorejskou juniorskou reprezentací mistrovství světa U20 divize IIB, navíc získal cenu pro nejlepšího brankáře!

Kim Hyung Chan (ročník 2000) letos plnil roli gólmanské dvojky u áčka Hvězdy, když „kryl záda“ Vojtěchu Vokatému. V krajském přeboru naskočil sice jen do dvou zápasů proti Berounu, nicméně hlavním cílem tohoto brankáře z hokejově exotické destinace byl zisk cenných zkušeností nabitých působením v „hokejové“ zemi. Tyto zkušenosti Kim sbíral již v předchozích letech u našich východních sousedů ze Slovenska, když v období 2015-2018 chytal za mládežnické kategorie MHK Dubnica nad Váhom.

Letos čekal Kim Hyung Chana dosavadní vrchol jeho hokejové kariéry, a to účast na mistrovství světa do 20 let divize II B konaném na přelomu ledna a února. Šampionát se navíc konal na Kimově domácí půdě - v jihokorejském Gangneungu, kde se mj. odehrály hokejové zápasy v rámci ZOH 2018.

Turnaj se hvězďáckému brankáři nemohl vydařit lépe - nastoupil do všech 5 zápasů, v nichž zaznamenal 5 výher - proti Chorvatsku (4:2), Číně (1:0 - čisté konto), Izraeli (5:1), Belgii (5:2) a Nizozemsku (5:1) - a mohl se tak radovat ze zisku zlatých medailí a postupu do vyšší divize MS U20. Úspěšnost zákroků měl Kim Hyung Chan 94.17%, průměr obdržených branek na zápas 1.07 a právem tak byl vyhlášen direktoriátem turnaje nejlepším brankáře.