Michael Grim |

Vážení rodiče a hráči Hvězdy

Pevně doufáme, že jste všichni zdrávi a též Vaši nejbližší. Chtěli bychom Vám trochu popsat současnou situaci v našem klubu a přinést odpovědi na některé otázky.

Jsme všichni již čtvrtý týden v nouzovém stavu, který vláda ČR v naší zemi zavedla. Tuto skutečnost nemohl nikdo z nás předpovědět ani ovlivnit, natož se na ni připravit. Jak náš klub, tak vy, řešíte každodenní ekonomické i organizační problémy této doby koronavirové“. A proto se sluší hned na úvod uvést, že si velice vážíme současné podpory a přístupu všech rodičů a hráčů.

Vzhledem k tomu, že není možno organizovat kolektivní sportovní činnost, byli jsme nuceni přistoupit k úpravám zaběhnutých tréninkových jednotek a využívat metodu bezkontaktního tréninku hráčů. Trenéři jednotlivých kategorií po neočekávaném ukončení sezóny a krátké pauze připravili nové tréninkové plány pro své svěřence. Tyto probíhají formou moderních technologií a dostupných aplikací. Jak trenéři, tak hráči se s novou formou tréninků učí pracovat, a tréninky probíhají buď v domácím podmínkách nebo samostatně v přírodě. Důležitou informací je, že trenéři jsou finančně ohodnoceni za všechna dosavadní období až do konce března a není ze strany klubu žádného nedoplatku. Nové realizační týmy měly být původně připraveny od měsíce dubna, ale k vzniklým okolnostem jsme po dohodě s trenéry prozatím ponechali, krom určitých výjimek, vše dle sezóny 2019/20. Až se vše vrátí k původním možnostem, provedeme i trenérské posuny.

Nikoliv nepodstatnou otázkou této doby jsou platby klubových příspěvků. Tyto se platí rovnoměrně 11 měsíců, a to od srpna do konce června. Vzhledem k nestandardní situaci, nabízíme možnost platby za duben v poloviční výši. Doufáme, že to bude vstřícný krok pro všechny kdo jej nyní potřebují. Pokud se vyskytnou i mimořádné sociální případy, jsme připraveni je řešit. Další měsíce se poté budou řídit aktuálními možnostmi k tréninku hráčů.

Současné podmínky jsou výzvou i pro všechny zaměstnance klubu. Jelikož nelze přesně predikovat, kdy se chod klubu a především zimního stadionu vrátí do režimu před pandemií koronaviru, provedli jsme řadu úsporných opatření. Náklady jsme snižovali vypnutím energeticky nákladných chladících kompresorů, omezením vytápění nevyužívaných prostor, snížením pracovní doby zaměstnanců a v neposlední řadě i omezením svozu komunálního odpadu. Ve strojovně i tak probíhá údržba a oprava technologických zařízení, aby se po uvolnění vládních opatření najelo na chlazení plochy.

Přesto, že je pro všechny nyní situace nelehká, výše popsané ukazuje, že připravujeme klub i zimní stadion na novou sezónu 2020/21. Všichni se už těšíme na klasickou hokejovou sezónu a věříme, že se tak stane co nejdříve. Do té doby se všichni opatrujte.