Tomáš Vrábel |

Hvězda v Českém rozhlase: tématem byl i Jágr

Hvězda byla pozvána do Českého rozhlasu. Trenér Zdeněk Pavliš a čtvrťáci René Krytinář a Jakub Kulich se minulou středu zúčastnili pořadu Rádia Junior, jehož úvodním tématem byly 45. narozeniny Jaromíra Jágra.

„Je to náš velký vzor,“ shodli se kluci, ostatně Jaromír Jágr je vzorem pro všechny hokejisty. Dokázal se stát nejlepším hráčem NHL, je jejím druhým nejproduktivnějším hráčem v historii a nejslavnější ligu na světě hraje i ve 45 letech jako nejstarší hráč.

V den jeho narozenin Rádio Junior připravilo pořad věnovaný tomuto skvělému hráči a pozvání dostali i zástupci Hvězdy – trenér a bývalý dlouholetý metodik svazu Zdeněk Pavliš a hráči René Krytinář a Jakub Kulich.

„Jágra jsem viděl dvakrát, dokonce si se mnou i jednou povídal. Byl hodný,“ popsal setkání René. Pořad připomněl například triumf na olympijských hrách v Naganu v roce 1998, kde byl Jágr důležitou součástí české reprezentace, dokonce zastával funkci i asistenta kapitána.

Jágr začal s hokejem velmi brzy, už jako malý si tento sport zamiloval. „Hokej se dá hrát od tří čtyř let, předpokladem je, že je dítě doma vedené k pohybové aktivitě, že ho rodiče učí běhat, skákat, házet a podobně. Na hokej musí být fyzicky připravené. A do kdy se dá hrát? To vidíme u Jaromíra Jágra, ten hraje skvěle ve 45 letech. Goardie Howe hrál dokonce NHL v padesáti,“ pravil Pavliš.

Řeč se v pořadu stočila i na náš klub. „Jsme šikovný tým, nikoho se nebojíme,“ chlubili se čtvrťáci. „Jsou to opravdu šikovní kluci, musím je pochválit,“ dodal s úsměvem Pavliš. A zároveň popsal, jak to na Hvězdě chodí. „V této kategorii se trénuje asi tak čtyřikrát týdně, k tomu jeden až dva zápasy. Jsem zastáncem toho, že minimálně jeden den by měli mít volno, aby si odpočinuli. V osmi, devíti letech se to s tréninkem se to nesmí přehánět.“

Záznam celého pořadu najdete ZDE.