Daniel Koštoval |

Starší dorost zvítězil na turnaji v Přerově!

Reportáž z vítězného turnaje staršího dorostu v Přerově, kde hvězďáci ve čtyřech zápasech během 24 hodin neprohráli a mohli se tak zaslouženě radovat ze zlatých medailí.

Ve druhém srpnovém víkendu absolvoval starší dorost turnaj v Přerově. V tomto ročníku se turnaje zúčastnily týmy HC Zubr Přerov, HC Tábor, HK Kralupy nad Vltavou, HC ´05 Banská Bystrica a HC Hvězda Praha. Česká mužstva se budou v této sezóně účastnit Ligy staršího dorostu, slovenský účastník má extraligovou příslušnost.

Po prvních deseti trénincích po letní přestávce šlo pro starší dorost o první zápasovou prověrku. Realizační tým v čele s trenérem Karlem Najmanem byl tak oprávněně napjatý, jak tým obstojí v prvních ostrých konfrontacích se soupeři. A přišlo příjemné zjištění.

První zápas tým vyhrál jasným rozdílem nad "sousedy" z Kralup poměrem 6:3. První třetina byla v podání našeho týmu po dopoledním cestování vlakem nepřekvapivě statická. Také ji Hvězda prohrála 0:1. Pak už však tým zařadil tu správnou rychlost a bojovnost a po třetinách 3:1 a 3:0 zvítězil.

Ke druhému sobotnímu zápasu tým nastoupil s optimismem. Hrál se hokej „nahoru dolu“ s množstvím šancí na obou stranách. Nakonec výsledek 1:1 znamenal vlastně úspěch, byť jsme vyhráli první třetinu. Můžeme jen litovat, že gól, který náš tým dostal ve druhé třetině, padl při naší přesilové hře.

V neděli náš tým začínal turnajová klání jako první soubojem s HC Tábor. Jak potvrdily i výsledky, šlo o nejslabší tým turnaje. Ranní vstávání hráčům našeho týmu evidentně vadilo, i tak náš tým bez problémů jasně zvítězil 6:3.

Poslední zápas jsme hráli s domácím Přerovem. Tým Hvězdy si věřil – minulý rok byl Přerov vítězem turnaje, nicméně náš tým jej s přehledem porazil. I tento rok chtěl Přerov turnaj zjevně vyhrát. Stejně jako minulý rok náš tým rozhodl zápas v první třetině. Vyhrál ji 3:0. Pohodu v týmu nenabourala ani prohraná druhá třetina 0:2. O přestávce trenér Najman připomněl hráčům základ naší úspěšné hry – pohyb, přímočarost a střelba. To hráči dodrželi a radovali se z vítězství.

Vzhledem k výsledkům ostatních mužstev musel náš tým čekat na výsledek posledního zápasu turnaje mezi Banskou Bystricí a Přerovem. Na základě regulí turnaje musela Banská Bystrica vyhrát o dva góly, aby předběhla náš tým v konečném pořadí. Závěr byl dramatický. Banská Bystrica vedla několik minut před koncem 3:2. Odvolala brankáře… A nkasovala. Vítězství v turnaji bylo v rukách Hvězdy Praha!

Nejlepším hráčem HC Hvězda Praha byl vyhlášen útočník Nikolay Parshakov. Škoda, že nebylo možné vyhlásit dva hráče. Zasloužil by si to i brankář Jakub Maličkay, který má na vítězství v turnaji ohromný podíl. Mužstvo v kritických okamžicích bez zaváhání podržel.

Vítězství v roce 2017 přišlo po druhém místě v roce 2016. Vítězství je o to cennější, že los přisoudil našemu týmu odehrát všechny čtyři zápasy v nejkratším možném čase ze všech účastníků – během pouhých 24 hodin. Pro příští ročník si tak starší dorost nasadil vysokou laťku.

Výsledky našeho týmu:

HK Kralupy nad Vltavou – HC Hvězda Praha 2:6

HC Hvězda Praha – HC ´05 Banská Bystrica 1:1

HC Tábor - HC Hvězda Praha 3:6

HC Hvězda Praha – HC Zubr Přerov 3:2

Konečné pořadí:

  1. HC Hvězda Praha

  2. HC ´05 Banská Bystrica

  3. HC Zubr Přerov

  4. HK Kralupy nad Vltavou

  5. HC Tábor

Složení týmu: Maličkay, Koštoval, Štíbr, Dvořák, Kulich, Zwahlen, Fleischman, Ladman, Parshakov, Klepáček, Liška, Vidím, Slavata, Biben, Beyer, Kužel

Nejlepším hráčem týmu byl vyhlášen Nikolay Parshakov. Nejlepším střelcem týmu byl Beyer se čtyřmi góly, zároveň nasbíral nejvíce kanadských bodů - 5 (4+1).