Matěj Drtina |

Hodnocení sezóny 8. a 9. třídy očima trenérů Katze a Nikla: Převládá spokojenost

Rekapitulace sezóny starších žáků je tu! Osmáci postoupili do nadstavby, v níž zvládli konkurovat i silným soupeřům, deváťáci se umístili na šestém místě a jako jediní dokázali porazit pražskou Spartu. Jak trenéři Jiří Katz a Jiří Nikl zhodnotili sezónu svých svěřenců?

Hodnocení 8. třídy očima trenéra Jiřího Katze

Úvodem

Rád bych chtěl na úvod poděkovat všem svým spolupracovníků, ať už to byli Lukáš Nedvěd a Luboš Dvořák, tak trenéři 7. a 9. třídy pan Nikl s Pepou Reiglem, kteří mi pomáhali doplňovat počet hráčů, protože s tím má tahle třída bohužel problém a díky jejich pomoci jsme to mohli při zranění a nemocech našich hráčů v klidu odehrát.

Začátek sezóny

Začátek sezóny byl takový jaký jsme čekali. Věděli jsme, že budeme hrát proti starším hráčům. I když se nevyhrávalo, tak to byl pro kluky přínos. Všechno bylo o dva tři góly a hokejově jim to určitě dalo, do zápasů museli dávat ještě větší úsilí.

Zlomový bod

Jako zlomový bod sezóny vidím zápas ve Slaném, kdy nás už všichni odepisovali, navíc jsme jeli na zápas jen s 10 hráči a bez starších posil. Hráči se ale stmelili, odehráli jeden z nejlepších zápasů v sezóně, vyhráli 4:7, oživili šanci na postup do nadstavby a nastartovali vítěznou sérii, takže nakonec mezi ty lepší týmy opravdu postoupili.

Nadstavba

Jsem rád, že kluci postoupili a mohli hrát s těmi lepšími týmy včetně třeba Sparty a Slavie. Zápasy jsme v nadstavbě nehráli špatný, ale bylo to trochu jako na horské dráze, což bylo dost ovlivněno tím, kolik se nás zrovna sešlo. Za zmínku určitě stojí zápas na Spartě, kde jsme hráli famózně, dovolím si říct, že jsme dokázali i soupeře přehrát, i když výsledek byl nakonec remízový 5:5. Kluky tohle hodně posunulo, začali i víc věřit, že práce, kterou děláme, má smysl.

Přístup a disciplína

Co se týče tréninkové morálky, tak musím kluky jenom pochválit. Snaží se na všech trénincích, chodí na ně včas, s disciplínou není problém. Za to jim určitě patří díky, a to i rodičům, bez nichž by to nemohlo fungovat tak jak to fungovalo.

Závěr sezóny

Čekal nás vrchol sezóny v podobě domácího zápasu se Spartou, konce soutěže a hlavně turnaje ve Švédsku. Na to jsme se všichni těšili, ale vyšší moc nám to bohužel nedovolila dohrát. Zdraví je ale určité důležité, vím, že to není pro nikoho jednoduché a všem přeji ať hodně síly. A kluci, co jsou doma, na sobě určitě můžou individuálně pracovat a dál se zlepšovat!

Hodnocení 9. třídy očima trenéra Jiřího Nikla

Příchod ke kategorii

Já když jsem k téhle třídě na začátku sezóny přišel, tak jsem byl upřímně trochu rozpačitý. Ale tím, jak se kluci ukázali a možná i tím, že jsem na ně byl docela tvrdý, si to sedlo a bylo to dobrý. Neměl jsem s nimi problémy a doufám, že oni se mnou taky ne.

Zápasy proti silným soupeřům

S výkony hráčů proti silným soupeřům jsem spokojený. Dokázali se na to soustředit, perfektně tyhle zápasy zvládali, plnili úkoly které jsme si řekli a chtěli vyhrát… To bylo super. Kluci dokázali týmům jako Plzeň, Tábor, Slavia a Sparta konkurovat a tahat se s nimi o výsledek. Takovým vrcholem sezóny pak byla výhra 0:2 na Spartě, která do té doby ani jednou neprohrála.

Zápasech proti slabším týmům

Zápasy proti slabším týmům byly horší. Hráči si mysleli, že toho soupeře snadno porazí. Často si chtěli něco dokazovat, takže to pak hokejově nebylo ono a trochu jsme se trápili.