Matěj Drtina |

Přípravné období je úspěšně za námi. Hezké letní volno všem hvězďákům!

Ač hokejová sezóna skončila předčasně už v polovině března, tak i v květnu a červnu se hráči Hvězdy rozhodně nenudili a měli sportem nabitý klubový program. Jakých bylo osm týdnů ve znamení letního přípravného období?

Po více než měsíci ve znamení individuálních tréninků vedených online formou byli hráči i trenéři natěšení na zahájení týmových tréninků. Jako první zahájili týmové letní přípravné období dorostenci, a to 30. dubna. Zbylým mládežnickým kategoriím se rozjely tréninky na suchu 4. května. Od druhého květnového týdne jsme pak opět otevřeli také náš zimní stadion a namrazili ledovou plochu, takže do přípravného období se zařadily i tréninky na ledě.
Muži se na suchu připravovali individuálně, ale tréninky na ledě měli, a to již pod dohledem nového hlavního trenéra Jiřího Katze. Ten si pochvaloval jak vysokou účast na trénincích (pokaždé přes dvacet hráčů), tak každým týdnem zvyšující se tempo hry. Tak věřme, že áčko pod novým „lodivodem“ nastoupilo na cestu vedoucí k vítězství v krajském přeboru, na které Hvězda čeká od sezóny 2013/14!
Nejnáročnější program měli dorostenci - svěřenci trenéra Josefa Reigla trénovali pětkrát v týdnu, z toho 3x na suchu a 2x na ledě. Hráči tak měli dostatek prostoru posílit fyzicky i hokejově a říct si svými výkony a úsilím o místo v extraligovém kádru. Začátkem června se dorost jako první z kategorií našeho klubu dozvěděl své soupeře na příští sezónu. Ve skupině "A" se Hvězda utká s Karlovými Vary, Litvínovem, Plzní, Chomutovem, Rytíři Kladno, Libercem, Mladou Boleslaví, Třemošnou a PZ Kladnem, přičemž sezónu otevře 17. září duelem s Plzní a celky umístěné na 9. a 10. místě bude čekat sestup. 

Na závěr přípravného období dorostenci absolvovali soubor motorických cvičení v podobě běhu na 1500 metrů, 5ti skoku a dvou agility běhů - jednoho s hokejkou a kuličkou, druhého bez nich. Vítězem těchto testů se stal „prvoročák“ Vojtěch Spěváček (ročník 2005), jenž však už za extraligový dorost nastupoval v minulé sezóně (13 zápasů, 4+1).
Junioři a žákovské kategorie od 4. třídy do 9. třídy trénovali 3x týdně na suchu plus 1x týdně na ledě. Někteří trenéři zařadili do programu svých svěřenců také přátelské zápasy - například 8. třída, tedy ročník 2007, se utkala s Letci Letňany a Pilsen Wolves. 7. třída zakončila přípravné období cyklo-soustředěním v Jizerských horách, 8. třída pak tmelila tým na soustředění v Benátkách nad Jizerou.
Nelenili ani ti nejmladší hvězďáci, kteří měli tréninky 3x v týdnu (z toho 1x na ledě). Těch mohli hráči využít nejen ke sportovním aktivitám, ale i k poznání nových hlavních trenérů - ročník 2012 „poznával“ svého nového hlavního kouče Luboše Dvořáka, ročník 2013 pak nově příchozího Dinise Sakajeva. Na tréninky přípravky a 1. třídy dorazily kromě „starých“ tváří i nově příchozí děti - za zájem o hokej a Hvězdu i v tomto období jsme pochopitelně rádi.

Na konci května jsme na našem webu uveřejnili tradiční květnový rozhovor s generálním manažerem Hvězdy Ing. Michaelem Grimem. A že letos bylo co řešit! Dobré výkony mládežnických kategorií, dorost v extralize, zvládání koronavirové krize, (staro)nové trenérské štáby či výhled na nadcházející sezónu.
V neposlední řadě pak bylo také přípravné období ozvláštněno tréninky Led s H(h)vězdou, které se konaly každý týden, a na něž dorazila řada speciálních hokejových hostů - mistr světa z Vídně 2005 Marek Židlický, mistr světa z Německa 2010 Michal Barinka, mistr extraligy se Slavií Jiří Drtina, legenda Sparty Jiří Nikl či dvojnásobný vítěz Stanley Cupu Patrik Eliáš. 

Hvězďáci, přejeme vám příjemně strávený čas letního volna! Od hokeje si nezapomeňte trochu odpočinout a načerpat tak nové síly na nadcházející sezónu 2020/21. Těšíme se brzy na Hvězdě na viděnou!