Matěj Drtina |

Šesťáci korunovali povedenou přípravu zlatou medailí z turnaje v Ústí!

Vítězný válec - tak se dosud jeví ročník 2009. Vydařenou přípravu korunovali šesťáci o víkendu zlatou medailí z dvoudenního turnaje v Ústí nad Labem, a tak mohou být hráči i trenéři této třídy zatím více než spokojeni!

Již na zahájení přípravy na začátku srpna bylo na hráčích ročníku 2009 vidět, že jim hokej chyběl a mají chuť po delší pauze konečně hrát. Trenéři si jejich přístup chválili a dobré naladění mužstva se promítlo i do přípravných zápasů, které pokaždé skončily vítězstvím Hvězdy! Ročník 2009 nejprve porazil Kolín a dále následovala Sparta, Beroun, Mladá Boleslav a Benátky. 

Vrcholem přípravy měl být dvoudenní Kropáčkův memoriál, jenž se v termínu 29.-30. srpna konal v Ústí nad Labem. A hvězďáci na svou formu navázali. Ve třech sobotních zápasech - proti Ústí, Děčínu a Chomutovu - pokaždé jasně zvítězili a s předstihem si zajistili postup do finále. Radost mohli mít hráči i trenéři nejen z výher, ale také faktu, že mužstvo makalo od první do poslední minuty, dodržovalo věci, které po něm trenéři chtěli a hru si užívalo.

V neděli čekaly šesťáky dva duely, oba proti Mostu. Ten dopolední byl ve znamení uzavření základní skupiny - Hvězda s Mostem, budoucím finalistou, dvakrát remizovala 2:2 (turnaj se hrál systémem 2 x 20 minut, kdy se každá část boduje samostatně, plus prodloužení a nájezdy o další bonusový bod). Do odpoledního zápasu o zlato nastoupil lépe soupeř a dostal se do vedení 1:3. Hvězďáci se ale dokázali oklepat, našli recept na šikovného brankáře soupeře a Most nakonec porazili v parádním finále 4:3. Šesťáci na turnaji přemožitele nenašli a po odbojovaných a dobře odehraných pěti zápasech zaslouženě převzali zlaté medaile a pohár za první místo!

A co čeká ročník 2009 v sezóně? 6. třída jako první našich kategorií vstoupí do soutěže - v sobotu 12. září hraje v Benešově. V základní skupině LMŽD ji pak dále čeká Kolín, Poděbrady, Kutná Hora a Vlašim. V soutěži bude, vzhledem k jejímu systému, narážet i na soupeře ročníku 2008, a tak je pro ni konfrontace proti o rok starším soupeřům extra výzvou. A co tréninkový proces? Do něj budou trenéři k bruslení a herním činnostem jednotlivce postupně zařazovat nácvik poziční hry v základních prvků z velkého hokeje... Tak ať se daří i nadále!

Zlatá sestava ročníku 2009 z turnaje v Ústí: Jan Vejvalka, Petr Miller - Kryštof Dorňák, Matyáš Kobrle, Jakub Tolar, Presler, Jiří Kalemba, Sebastian Zidehnal - Šimon Richter, Tobiáš Kalivoda, Max Vohralík, Marek Šlechta, Vít Hlávka, Adam Jaroš, Matěj Diviš, Antonín Soukup, Kryštof Preisler, Lukáš Houdek