Matěj Drtina |

První medaile z (před)vánočního turnaje - šesťáci vybojovali v Jihlavě bronz!

Vánoční čas je pro mládežnické hokejisty ve znamení turnajových účastí. První účast - a zároveň zisk první medaile - na (před)vánočním turnaji si připisuje 6. třída. Ta na 2-denním turnaji v Jihlavě v silné konkurenci předvedla vydařené výkony a zaslouženě bere bronz!

Tradiční mládežnický turnaj O pohár hejtmana kraje Vysočina se konal pro ročník 2010 v Jihlavě ve dnech 17.-18. prosince 2021. Účastnila se ho mužstva Pilsen Wolves, Písek, Motor České Budějovice, Letci Letňany, Slavia Praha, Hvězda Praha a dva týmy domácí Dukly Jihlava (fialový a žlutý). Utkání (hraná na 2x20 min) se hrála na obou jihlavských ledových plochách, přičemž první den byly na plánu boje ve skupině a druhý den boje o umístění

Hvezďáci sice do skupinových bojů - v nichž je postupně čekal první tým Dukly Jihlava (fialový), Slavia Praha a České Budějovice - nevstoupili dobře. Poté ale zabrali a s bilancí 2-1 se umístili na 2. místě skupiny. „Nezačali jsme moc dobře a brzký ranní zápas na malém kluzišti jsme prohráli s domácí Duklou jednoznačně 0:7. Kluky tento neúspěch ale namotivoval do dalších zápasů, což hned v dalším zápase odnesla Slavia, kterou jsme po bojovném výkonu porazili 3:2. Dalšího soupeře - České Budějovice - jsme porazili 10:1, i když výsledek neodpovídal průběhu utkání, které bylo minimálně do poloviny velmi vyrovnané,“ hodnotil představení svých svěřenců ve skupině hlavní trenér 6. třídy Hvězdy Libor Rambousek.

Umístění hvězďáckého ročníku 2010 na 2. místě skupiny znamenalo, že následující den narazil tým ve čtvrtfinále na Písek. „Na našich hráčích byla vidět před zápasem mírná nervozita a po polovině utkání byl stav 1:1. Na začátku druhé části jsme obdrželi rychlý gól a museli jsme hodně zabojovat. To se nám ale nakonec povedlo a utkání jsme vyhráli 7:2,“ přibližuje trenér šesťáků. „V semifinále nás čekal první zápas na velkém kluzišti, a to s vítězem druhé skupiny Pilsen Wolves. Bohužel než se kluci rozkoukali, tak jsme prohrávali 3:0. V druhé části zápasu se nám zranil brankář a celé utkání jsme prohráli 6:0,“ dodává.  

Turnaj tedy zakončila Hvězda 2010 bojem o 3. místo se svým pražským rivalem - Letci Letňany: „První polovinu byly Letňany lepší. Šli jsme sice do vedení 1:0, ale soupeř dokázal z trestného střílení vyrovnat. Ve druhé části jsme převzali iniciativu a nakonec zvítězili 6:1. Tohoto výsledku si moc ceníme, protože i z důvodu zranění před turnajem nám chybělo několik hráčů a prostor tak dostali další, kteří však nezklamali. Musím znovu vyzdvihnout obrovskou bojovnost celého týmu a především to, že jsme se v nejtěžších chvílích dokázali vždy semknout a hrát jeden za druhého,“ zakončuje Libor Rambousek.

Zúčastnění hráči Hvězdy: Patrik Drbal, Jakub Zajac - Filip Doležel, David Eisler, Daniel Hlávka, Daniel Koten, Benjamin Šikl, Richard Šimo - Thomas Hanson, David Chalupa, Vojtěch Mrhálek, Jan Pelech, Hugo Schwarcz, Eduard Sklenička, Marian Šikl, Jakub Števo, Vojtěch Vopravil - hlavní trenér Libor Rambousek, vedoucí mužstva Dušan Pelech

Konečné pořadí:

1. HC Pilsen Wolves
2. HC Dukla Jihlava fialová
3. HC Hvězda Praha
4. HC Letci Letňany
5. HC Slavia Praha
6. HC Motor České Budějovice
7. IHC Králové Písek
8. HC Dukla Jihlava žlutá