Matěj Drtina |

Mistři! Hvězda po 8 letech opět vládne Praze!

Suverénní jízda A-týmu touto sezónou dosáhla svého vrcholu - Hvězda opanovala finálovou sérii proti TNP Praha a po dlouhých 8 letech se může radovat z triumfu v Krajském přeboru Prahy!

To byla jízda! Po dominanci A-týmu v základní části šla Hvězda do play-off v roli favorita - a tu splnila na výbornou. Semifinále proti Kobře opanovala 2:0 na zápasy a se skóre 12:3 (5:1 doma, 2:6 venku). Ve finále pak deklasovala svého soupeře TNP Praha v součtu dokonce 18:3 (10:2 doma, 1:8 venku)! Hvězda se tak může radovat z titulu pražského přeborníka poprvé od sezóny 2013/14 a celkově posedmé v historii klubu. 

Přímo na ledě byli v sobotu při finálovém mači dva pamětníci posledního triumfu Hvězdy v krajském přeboru, a oba patřili ke klíčovým postavám letošního play-off. Prvním z nich je Vojtěch Vokatý - brankářská jednička a opora týmu, která se v play-off blýskla průměrem pouhých 1,5 obdržených branek na zápas. Druhým je pak Michal Láska, 30-letý útočník a dlouholetý hvězďák, jemuž však v play-off připadla role obránce, které se zhostil v parádním stylu, ve 4 zápasech play-off zaznamenal 7 bodů (2+5) a patřil mezi nejlepší hráče na ledě. Nejproduktivnějším hráčem play-off se pak stal další hvězďák Benjamin Velas, jenž ve 3 zápasech zaznamenal 9 bodů (4+5).

A jak hodnotí triumf Hvězdy hedkouč týmu Jiří Katz? „Byl jsem rád, že jsme v semifinále nehráli s Berounem, ale s Kobrou. Říkal jsem si, že když máme celou tu soutěž vyhrát, tak Kobra jako soupeř v semifinále nás prověří více. A potvrdilo se to - vůbec to nebyla jednoduchá série, bylo to na krev, možná ještě těžší než finále s TNP. Suverénní výsledky ve finále jsou pak trochu zavádějící. Velkou roli hrála v náš prospěch kondice, ukázala se kvalita našeho celého týmu, že to nemáme postavené na jedné lajně, ale všichni hráči jsou pro nás přínosem. Parta je tady skvělá, vůle obrovská, kluci si to zaslouženě vybojovali a zaplaťpánbůh, že ten pohár je zase na Hvězdě. Chci pochválit všechny hráče i celý realizační tým, všichni odvedli parádní práci!“

Důležité je dodat, že sezóna áčku nekončí, neboť tým se bude účastnit kvalifikace o postup do 2. hokejové ligy a mužský hokej se tak bude hrát na Hvězdě až do začátku dubna! Právo na účast v kvalifikaci mají vítězové jednotlivých krajských přeborů ČR. Záleží však, jestli tito vítězové svého práva využijí - až na základě počtu přihlášených týmu do kvalifikace se tak dozvíme její formát. Jisté nicméně je, že do 2. ligy postupují z kvalifikace 2 týmy. „Těšíme se na kvalitní a zvučné soupeře, bude to pro nás zadostiučinění, užijeme si to a pokusíme se udělat Hvězdě parádní reklamu. Bylo by skvělý, kdyby přišlo na naše zápasy co nejvíce lidí a společně jsme si to užili!,“ zakončuje trenér mistrovského týmu Jiří Katz.

Členové vítězného týmu Hvězdy:
Vojtěch Vokatý, Jakub Maličkay - Miroslav Erbrt, Tomáš Grim, Marek Herna, Michal Chládek, Tomáš Chvála, Michal Láska, Marek Šónský - Matouš Cvikl, Filip Čmejla, Tomáš Hlaváč, Damien Hradil, Jan Klečka, Petr Klepáček, Tomáš Nacházel, Lukáš Procházka, Adam Slavata, Jan Slavík, Benjamin Velas, Ondřej Veverka - trenéři Jiří Katz, Matěj Drtina

Finále 2 (12.3.2022):
HC TNP Praha – HC Hvězda Praha 1:8 (0:1, 0:2, 1:5)
53. Mišner (Štěpán) – 18. Herna (Čmejla), 23. Klepáček (Láska), 34. Klepáček (Nacházel, Láska), 41. Velas, 45. Procházka (Klepáček, Slavík), 48. Hlaváč (Erbrt), 52. Čmejla, 60. Velas (Šonský)

Finále 1 (5.3.2022):
HC Hvězda Praha – HC TNP Praha 10:2 (3:1, 4:0, 3:1)
1. Klečka (Hlaváč), 7. Velas (Láska), 11. Velas (Procházka, Čmejla), 29. Herna (Čmejla, Velas), 31. Slavík (Klepáček), 36. Čmejla (Herna, Velas), 40. Láska (Veverka), 46. Procházka (Velas, Vokatý), 51. Láska (Klepáček, Slavík), 54. Klečka (Šonský, Velas) – 16. Bílek (Král, Červený), 41. Štěpán

Semifinále 2 (25.2.2022):
HC Kobra Praha – HC Hvězda Praha 2:6 (1:4, 0:1, 1:1) 
2. Hrubý (Sovík, Procházka), 46. Zemánek (Gron, Maciboba) – 8. Hlaváč (Klečka, Šonský), 12. Nacházel (Láska), 18. Chvála (Veverka, Hlaváč), 18. Čmejla (Procházka, Velas), 38. Klečka (Veverka, Hlaváč), 49. Klepáček (Slavík, Nacházel)

Semifinále 1 (19.2.2022):
HC Hvězda Praha – HC Kobra Praha 5:1 (1:1, 1:0, 3:0)
9. Nacházel (Slavík), 38. Slavík (Klepáček), 48. Procházka (Čmejla, Slavata), 51. Slavík (Šonský, Láska), 51. Veverka (Procházka) – 11. Michalů (Brázda)