Matěj Drtina |

Hvězda jde do boje o II. ligu - přivítá Chomutov a Mělník!

Složení a systém vrcholu sezóny - kvalifikace o postup do II. ligy - je znám a příznivci Hvězdy se mají na co těšit! Kvalifikace se totiž na Hvězdě hraje po dlouhých 8 letech a soupeři našeho A-týmu bude Junior Mělník a Piráti Chomutov!

Postupový klíč je jasný - 2 skupiny po 3 týmech, každý s každým v rámci skupiny 2x (4 utkání), vítěz skupiny postupuje přímo do II. ligy. V kvalifikační skupině Sever na sebe narazí Hvězda coby mistr Prahy, Mělník coby mistr Středočeského kraje a Piráti Chomutov coby mistr Ústeckého kraje. Hrací dny kvalifikace jsou pátek a neděle a začíná se již tento pátek 25.3., kdy Hvězda jede na horkou půdu Mělníka.

Největší „jméno“ hvězďácké kvalifikační skupiny - Piráti Chomutov - se dá označit také za papírového favorita a hlavního aspiranta na postup. Vždyť ještě před 3 lety hrál Chomutov extraligu a v současné sezóně za něj hrají známá jména a dlouholetí bývalí hráči extraligy a 1. ligy jako Roman Chlouba, Jakub Chrpa, Petr Freiberg, Jaroslav Kůs či brankář Miroslav Hanuljak. Za Mělník, s nímž se Hvězda letos utkala již dvakrát v rámci předsezónní přípravy (doma prohra 4:7, venku výhra 2:5), zase chytá někdejší extraligový brankář Jan Chábera. Hvězďácký A-tým je však na silné soupeře i zvučná jména připraven a odhodlán - vždyť svou formu prokázal suverénní titulovou jízdou play-off KPPM, na kterou bude chtít v kvalifikaci navázat. 

Složení druhé skupiny (Jih) je Samson České Budějovice (Jihočeský kraj), Moravské Budějovice (Vysočina) a SHKM Hodonín (Jihomoravský a Zlínský kraj). Mistři Moravskoslezského (HC Bohumín), Libereckého (HC Jičín) a Pardubického a Královéhradeckého kraje (HC Česká Třebová) se práva na účast v kvalifikaci o II. ligu vzdali.

Lákadel na poslední 2 domácí utkání sezóny je spoustu. Zvuční soupeři - Boj o II. ligu po 8 letech opět na Hvězdě - Měření sil nejlepších mužstev jednotlivých krajů - Zaplněná Hvězda... Tak neváhejte a přijďte na obě domácí utkání na ZS Hvězda - v pátek 1.4. od 18:00 proti Chomutovu a v neděli 3.4. od 17:30 proti Mělníku. Bude to stát za to!

Vstupné na domácí kvalifikační utkání na Hvězdě činí 60 Kč (k prodeji na pokladně / recepci zimního stadionu v den utkání). Hráči mládeže Hvězdy však mohou využít „bonusu“ - vstupu na obě utkání zdarma!

Rozpis utkání Hvězdy v kvalifikaci: