Matěj Drtina |

Podařilo se! A-tým bude hrát středočeskou krajskou ligu!

Postup do 2. ligy A-tým v uplynulé sezóně nevybojoval, přesto může slavit posun do kvalitnější a atraktivnější soutěže. V sezóně 2022/23 totiž bude účastníkem Krajské ligy mužů Středočeského kraje!

O přesun ke Středočechům se Hvězda pokoušela již loni v létě, ovšem neúspěšně. A-tým posléze suverénně ovládl Krajský přebor Prahy mužů a skvěle se prezentoval také v kvalifikaci o 2. ligu. Tím ovšem práce neskončila. Letošní snaha našeho klubu na sportovně-diplomatickém poli na trase Praha - střední Čechy již úspěšná byla a hráči i diváci se tak mohou těšit na atraktivní souboje!

Středočeská KLM (tedy vyšší ze dvou středočeských soutěží - tou nižší je KSM neboli Krajská soutěž mužů) bude mít 18 účastníků. Hvězda se nechází ve skupině Sever (dále Benátky "B", Mělník, Rakovník, Kralupy a Slaný) a celkem odehraje v základní části 22 utkání (2x se soupeři ze Severu a 1x se zbylými 12 týmy z Jihu a Východu). Skupiny Jih se účastní Benešov, Vlašim, Žebrák, Králův Dvůr, Černošice a Velké Popovice, skupiny Východ pak Mladá Boleslav "B", Poděbrady, Žabonosy, Čáslav, Kolín "B" a Kutná Hora.

Do play-off (od předkola po finále hrané na 2 vítězná utkání) postupuje 12 z 18 týmů, naopak poslední týmy každé skupiny naopak čeká baráž. Detailní informace k postupovému klíči viz níže.

Z naplnění našeho přání / cíle hrát středočeskou KLM máme velkou radost a těšíme se na konfrontaci se středočeskými soupeři. První kolo je na plánu 10.-11. září, kdy by měla Hvězda přivítat Mělník.