Matěj Drtina |

Čtvrťáci za sebou mají vydařený turnaj ve švýcarské Bellinzoně

4. třída vyrazila reprezentovat hvězďácké (a české) barvy na 2-denní turnaj ve švýcarské Bellinzoně. Z turnaje si odváží čtvrťáci bilanci 5 výher - 3 porážky, pěkné 7. místo při počtu 16 účastníků, spoustu zážitků i cenné zkušenosti.

Hvězďácký ročník 2013, společně s početnou skupinkou rodičů, vyrazil na 750 kilometrů dlouhou cestu autobusem směr jih Švýcarska již v pátek ráno. Turnaj s názvem Young Snakes U10 Memorial Claudia e Francesco Franciamore byl zahájen v sobotu ráno úvodním ceremoniálem v historické části města Bellinzona (hlavní město švýcarského italsky mluvícího kantonu Ticino). Na turnaji hraném formou minihokeje se sešlo hned 16 účastnících se týmů rozdělených do dvou skupin po osmi, přičemž účast tvořilo 14 švýcarských celků (včetně tradičních organizací jako SC Bern, HC Lugano, Zurich Lions či Ambri-Piotta), 1 rakouský celek (Voralberg) a 1 český (Hvězda). 

Turnajová premiéra našich čtvrťáků se vydařila, když Hvězda porazila Neuchatel 6:3. Celkově odehráli hvězďáci ve skupině 7 duelů, přičemž se železnou pravidelností střídali vítězství s porážkami, takže nakonec skončili s bilancí 4 výhry - 3 prohry a výrazně kladným skóre 41:18 na 4. místě své osmičlenné skupiny. Nechybělo přitom mnoho a Hvězda se mohla umístit ještě výše, neboť v těsných duelech s Argovií a Bernem prohráli naši hráči rozdílem jediné branky (2:3, respektive 1:2). 

Čtvrté místo ve skupině poslalo Hvězdu do závěrečného boje o umístění proti Asconě. Ten nakonec skončil vítězstvím hvězďáků 3:2 po nájezdech, což znamenalo zisk pěkné 7. příčky ze 16 týmů. Medailové pozice obsadily známé švýcarské hokejové značky - první Bern, druhé Lugano, třetí Curych.

A jak hodnotil turnaj trenér čtvrťáků Jan Látal? „Super organizace, fantastické počasí, kvalitní jídlo, turnaje se účastnili kvalitní soupeři... Akorát moc nerozumím tomu, že se hrál minihokej ve třetině formátem 4 na 4, takže nebyl prostor aby se hráči víc na ledě ukázali.  Kluci si to každopádně užili a doufám, že rodiče také. Byla to krásná tečka za touto úspěšnou sezónou.“

Kompletní výsledky turnaje k nalezení zde, tabulka a pořadí zde.