Matěj Drtina |

Hvězďáci opět trénují venku a vyhlíží návrat na led!

Po čtyřech týdnech distančního trénování se hvězďáci opět konečně scházejí a trénují pod dohledem trenérů. Sice pouze venku a ve skupinkách 5+1, ale přece. Všichni navíc netrpělivě vyhlíží návrat na led!

Ve středu 21. října si hvězďáci naposledy zatrénovali venku společně, od té doby se jelo v režimu online - distančním. Změna nastala, díky vládním nařízením, začátkem tohoto týdne, kdy se začaly naše mládežnické kategorie scházet k venkovním tréninkům ve skupinkách 5 hráčů + 1 trenér. Natěšení na tréninky i zájem o ně byl - i přes chladné počasí a dobrovolnou účast - veliký. Potvrzuje to ostatně i hlavní trenér 3. a 5. třídy Luboš Dvořák a šéftrenér a kouč 8. třídy a dorostu Josef Reigl.

„Třeťáky čekal první trénink po pauze v úterý, kdy probíhal v okolí zimního stadionu. Tým byl z důvodu velkého zájmu o trénování rozdělen do pěti skupin. I druhý trénink ročníku 2012, jenž se konal ve čtvrtek na venkovním hřišti na Babě, proběhl za vysoké účasti hráčů. Z dětí byl cítit velký zápal a nadšení do tréninku. Podobný režim i účast byla u 5. třídy, která trénovala také dvakrát v týdnu, plus absolvovala jedno online setkání přes Zoom. Velký počet hráčů na trénincích i jejich radost ze sportování mě těší. Po delší době strávené doma je znát, že jsou hráči trochu ,rozjetí', nepozorní a upovídaní, ale s tím se určitě popasujeme a do správného tréninkového režimu se postupně dostaneme,“ hodnotí uplynulý tréninkový týden Luboš Dvořák. 

„8. třída měla po delší době dva společné tréninky. Účast hráčů byla na obou z nich vysoká, na klucích bylo vidět, že mají chuť pracovat a moc se těší na led. Dorostenci měli možnost trénovat i předchozí týdny, a to v režimu 1+1. Tuto možnost trénování využívalo kolem deseti hráčů. Tento týden jsme měli s dorostem tři tréninky a zapojilo se do nich dvanáct hráčů,“ popisuje tréninkový režim svých svěřenců šéftrenér Josef Reigl.

Hráči i trenéři zároveň netrpělivě vyhlížejí návrat na led, na němž si bylo možné zabruslit naposledy 11. října. „Pokud vládní nařízení umožní trénování hráčů na ledě, pak je klub připraven ihned začít mrazit plochu. Klub je do toho připraven jít, i když to pro něj bude ekonomicky nevýhodné - nebude moct pronajímat led také rekreačním hráčům. Naším cílem je umožnit našim hráčům návrat na led co nejdříve!,“ říká generální manažer Hvězdy Michael Grim. 

Na stadionu je vše k návratu připraveno. Plocha namalována, čpavková čerpadla repasována, úpravy a malování v prostorách dokončeny. Klub, stadion, trenéři i hráči jsou připraveni, tak snad se návratu na led dočkáme co nejdříve!

Aktualizace: V pondělí 30. listopadu, jsme začali s mražením - návrat hvězďáků na led se blíží! První tréninky čekají hvězďáky již tento čtvrtek 3. prosince, rozpis tréninků viz rozpis ledu. Od 1. prosince se navíc vrací do normálního režimu i recepce ZS, tedy nonstop provoz.