Matěj Drtina |

Vánoční turnaje jsou za námi. Ročníky 2007 a 2009 vybojovaly zlaté medaile!

V uplynulém vánočním období se hvězďácké mládežnické kategorie zúčastnily celé řady turnajů, přičemž mnohé z nich skončily pro Hvězdu medailovým ziskem. 7. třída a 9. třída pak dokonce vybojovala zlaté medaile!

Nejstarší hvězďáckou kategorií, která se letos o Vánocích zúčastnila turnaje, byla 9. třída. Ta vyrazila 28. prosince na turnaj do Neratovic, kde ji čekala konfrontace s domácími, Letňanami a Lomnicí nad Popelkou. Deváťáci si chtěli po dosud nepříliš vydařených výsledcích v Lize starších žáků "A" na turnaji spravit chuť. A to se jim povedlo skvěle! Lomnici hvězďáci rozstříleli 12:0, Letňany porazili 4:3, proti domácím Neratovicím vybojovali výhru 2:1 a mohli se tak zaslouženě radovat z turnajového prvenství. Dobrá práce a jen tak dál!


8. třída odcestovala za turnajem na Moravu, kde se ve dnech 29. a 30. prosince na turnaji v Přerově utkala postupně s Hradcem Králové, Břeclaví, Přerovem a Rytíři Kladno. Zvítězit nedokázali osmáci bohužel ani jednou, jediný bod si připsali díky remíze 5:5 s Břeclaví a na turnaji nakonec obsadili poslední 6. místo.

Sedmáci si udělali první medailovou radost už těsně před Vánoci, a to když na turnaji v Benátkách vybojovali stříbrné medaile (soupeři Benátky, Vrchlabí, Poděbrady a vítězné Kralupy). To, že Neratovice letos o Vánocích hvězďákům svědčily, potvrdila 7. třída den po zlatém neratovickém triumfu deváťáků. Ročník 2009 narazil na stejné soupeře jako ročník 2007 - tedy Neratovice, Lomnici a Letňany - turnajem prošel bez zaváhání a mohl se tak také radovat ze zisku 1. místa. 


Hned dvě medaile na turnajích vybojovali také šesťáci, kteří nejprve na dvoudenním předvánočním turnaji v Jihlavě ve velice silné konkurenci (Dukla Jihlava "A", Dukla Jihlava "B", České Budějovice, Písek, Pilsen Wolves Letňany, Slavia) vybojovali skvělou bronzovou pozici. O jihlavském bronzovém úspěchu ročníku 2010 jsme psali v samostatném článku. Po Vánocích se pak ještě šesťáci představili na turnaji v Klášterci nad Ohří, kde se nakonec, za konkurence domácích, Loun, Ostrova a Třemošné, také umístili na bronzové příčce.


Náročný dvoudenní turnajový dvojboj má za sebou ročník 2011. Páťáci jeli nejprve 28. prosince na turnaj 5 týmů do Benátek (účast Benátky, Písek, Karlovy Vary, Turnov a Hvězda) a o den později se zúčastnili v Dobříši kvalifikačního turnaje organizovaného ČSLH pod širým nebem s názvem Mini Winter Cup. Oba turnaje nakonec skončily pro hvězďáky hořko-sladce. V Benátkách, kde si páťáci věřili na zlato, se nakonec museli spokojit "pouze" se stříbrnou pozicí. O den později na Mini Winter Cupu v Dobříši, který měl 8 účastníků (Havlíčkův Brod, Vlašim, Hlinsko, Slaný, Příbram, Pilsen Wolves, Kralupy a Hvězda), pak bylo cílem probojovat se do finále, což by znamenalo postup na lednové celorepublikové finále. Páťáci nakonec, i přes viditelnou únavu z předchozího dne, ukázali neskutečnou vůli a vybojovali bronzovou příčku, leč postup na celostátní finále jim tím pádem těsně unikl.


Dva turnaje má za sebou také ročník 2012. Čtvrťáci se jednak zúčastnili dvoudenního turnaje v Plzni, kde nakonec obsadili 7. místo. Na druhém turnaji, který se konal v severočeském Varnsdorfu, se pak podařilo čtvrťákům už medaili vybojovat. Za účasti 6 týmů - Varnsdorfu, Děčína "A", Děčína "B", Sokolova, Hvězdy a německého Jonsdorfu - totiž ročník 2012 vybojoval bronzové medaile.