Matěj Drtina |

A-tým vstoupil do KLM 2 prohrami

Dlouhé roky si (nejen) hráči našeho A-týmu přáli hrát v kvalitní středočeské Krajské lize. Nyní je čekání u konce - ve středu 14.9. zahájila Hvězda na ledě Mělníka své působení v KLM, po 2 kolech nicméně na první body stále čeká.

V rámci přípravy na soutěž se Hvězda utkala se 6 soupeři (výběr S24 Hockey z Francie, Poděbrady, Velké Popovice, Žebrák, Engineers Prague a Poděbrady). Hvězďáckým vítězstvím skončil sice jediný z těchto duelů (8:1 nad Žebrákem), nicméně všechny z nich byly kvalitní prověrkou před startem soutěže. To ostatně potvrdil i kapitán našeho A-týmu Jan Klečka a hlavní trenér Jiří Katz, kteří se s námi podělili o zhodnocení přípravy a výhled do právě začínající soutěže.

Zhodnocení přípravy + výhled do sezóny očima kapitána Jana Klečky:
„Přípravu bych hodnotil pozitivně. Bylo to svižné, téměř ihned se naskočilo do zápasů s kvalitními soupeři. Ty první zápasy nám nevycházely herně a výsledkově úplně podle našich představ, ale je důležité, že to postupně nabralo ten správný směr a výkony šly celkově nahoru. Rozhodně je důležité, že se tu sešla v podstatě stejná super parta jako loni bez větších změn (mimo odchod asistenta trenéra na zahraniční štaci) a zároveň se tým doplnil o pár kvalitních zkušených hráčů, kteří do týmu ihned zapadli. Co se týká výhledu, tak myslím, že můžu mluvit za všechny kluky a říct, že se na celou sezonu ve Středočeském kraji těšíme. Čeká nás spoustu kvalitních zápasů s různými soupeři a určitě se budeme chtít poprat o co možná nejvyšší příčky.“

Zhodnocení přípravy + výhled do sezóny očima trenéra Jiřího Katze:
„Přípravu nemůžu hodnotit pozitivně, ale nechci ji hodnotit ani negativně. Všechny přípravné zápasy, které jsme hráli, byly s kvalitními soupeři, hrál se dobrý hokej a trochu nám to otevřelo oči. Vyzdvihl bych zápas v Poděbradech, který se mi líbil nejvíc, a který ukázal, o čem ta soutěž bude - o rychlosti, o zakončení, o gólmanech, o taktických schopnostech, vůli být lepší a vyhrát… Příprava nám ukázala, že musíme ještě zapracovat jak na obranné fázi a dodržování taktiky po celých 60 minut, tak hlavně zlepšit koncovku. Většina středočeských soupeřů je totiž natolik kvalitních a zkušených, že každou chybu a výpadek potrestají. Naším letošním cílem je hrát dobrou roli ve středočeské lize, každým zápasem se zlepšovat a postoupit do play-off. Kádr se oproti loňské sezóně prakticky neměnil, takže je potřeba, aby tým dozrál a první fáze sezóny bude hlavně o získávání zkušeností. Měli bychom si vážit toho, čeho jsme dosáhli, mít k tomu patřičnou pokoru a soustředit se teď opět hlavně na sebe. Základem úspěchu určitě je přenést si atributy z loňské vydařené sezóny - týmovost, houževnatost, zápal, chtíč se neustále zlepšovat a natěšení na každý trénink i zápas…“

Větší výzvu pro letošní soutěžní premiéru si zřejmě Hvězda přát nemohla - utkání venku, na ledě úřadujícího středočeského mistra Mělníka a ještě ke všemu termín utkání ve všední den (středa 14.9. od 19:30). I vzhledem k nepříliš vydařené přípravě našeho A-týmu byli favoritem domácí - což ovšem neznamenalo, že Hvězda nemohla překvapit. Vzpomínky na poslední souboj áčka Hvězdy na mělnickém ledě byly ještě relativně čerstvé. Na konci března 2022 zde Hvězda v rámci kvalifikace o II. Ligu prohrála 4:2, přičemž tato prohra nakopla mužstvo k následným skvělým a památným bitvám s Chomutovem a Mělníkem. 

Bohužel, ani napodruhé v letošním roce Hvězda na Mělníku neuspěla, když tentokrát při soutěžní premiéře v KLM domácím podlehla relativně jednoznačně 6:2. Šanci na reparát mělo áčko o 3 dny později, když v sobotu 17.9. zavítalo na led Mladé Boleslavi "B". Ani tam ovšem na první body nedosáhla, když po třetinách 1:1, 2:0 a 1:1 podlehla rezervě extraligové Boleslavi 4:2. Příští víkend čeká áčko domácí premiéra - v sobotu 24.9. od 19:15 hostí na ZS Hvězda Černošice. Věříme, že přijdete naše hráče podpořit a dohnat je za prvním bodovým ziskem v sezóně!