Matěj Drtina |

Rozhovor: Bára Hrůšová po bronzu z univerziády

Hráčka našich juniorů Barbora Hrůšová vybojovala s českým ženským výběrem na právě skončené zimní univerziádě v Lake Placid bronzové medaile. „Jsem ráda, že jsem dostala šanci a ještě víc ráda, že se nám povedlo přivézt domů medaili,“ říká.

Musíš být teď plná dojmů po univerziádě - tak jaké ty dojmy jsou?

Plná dojmů. Jsem hrozně ráda, že jsem takovou šanci dostala. Podívat se znovu do Ameriky a ještě si tam zahrát hokej na takovýhle akci byla moc dobrá zkušenost. Jsem ráda, že jsem dostala tu šanci a ještě víc ráda, že se nám povedlo přivézt domů medaili.

Jaký moment z turnaje Ti nejvíce utkvěl v hlavě?

Moment, který mi utkvěl nejvíc v hlavě, byl zápas s Japonkami který nás dostal do semifinále. Byl to těžký zápas a o to větší byla po vítězství v něm radost. Díky němu jsme postoupily a mohly jsme jet do Lake Placid se čtyřmi nejlepšími týmy. Přesný moment byly poslední sekundy před koncem, kdy jsme všichni skákaly radostí a pak společné skákání u brány po odpískaní konce zápasu. 

Měla jsi na začátku sezóny v hlavě ambici dostat se do týmu na univerziádu? Jaké pak byly pocity po finální nominaci?

Já jsem se o univerziádě dozvěděla teprve asi dva měsíce předem, abych pravdu řekla. Po finální nominaci jsem byla samozřejmě ráda, že mě vybrali, a že si zase můžu zahrát ženský hokej na úrovni.

Jaké jsou mimo-hokejové dojmy z univerziády?

Bohužel jsme se nebyly podívat na dalších sportech, protože hokej se odehrával ve městě Potsdam, což je zhruba dvě hodiny cesty od Lake Placid. Jediný sport, na který jsme tedy chodily, byl hokej. Když jsme se pak přesunuli na závěr turnaje do Lake Placid, tak jsem ještě zahlédla kousek rychlobruslení. Prostředí v Lake Placid bylo úžasné, úplně jiná atmosféra. Prostě takové malé „olympijské“ město. Mrzelo mě, že jsme tam nebyli delší dobu.

Vnímáš univerziádu jako vrchol své kariéry? Jaké jsou Tvé další ambice v hokeji?

Abych pravdu řekla tak nevím. Mám ještě nějaké hokejové cíle, ale záleží jestli mi vyjdou a co se bude dít. 

Co studuješ za školu a obor, jak Tě to naplňuje a zvládáš to v pohodě kombinovat s hokejem?

Studuju ČZU v Praze a obor mám Environmental Engineering. Jsem moc ráda že jsem si vybrala tento obor. Sice je to těžké, ale hrozně mě to baví a naplňuje. Chci se ekologii věnovat i v budoucnu a tím, že to studuji v angličtině, tak pak možnost jít někam do zahraničí je o něco větší.

Jak vidíš dosavadní výkony a sílu letošního týmu juniorů a vaše šance v nadstavbě?

V juniorce jsme se teď dobře sešli. Máme opravdu šikovné kluky, jsme na tom dobře jak individuálně, tak i týmově. Rozhodně se budeme snažit postoupit. Nebude to vůbec lehké, ale myslím si, že když budeme pořádně trénovat a dávat tomu ještě o něco víc, tak tu šanci máme.